Ştiri

Deși fondurile comunitare reprezintă o sursă de finanțare și un sprijin pentru relansarea economică, tot mai mulți mici întreprinzători sunt nevoiți să renunţe la ele. Potrivit Capital, circa jumătate din IMM-urile cărora li s-a aprobat finanțarea nerambursabilă în urmă cu un an sau doi au renunțat la implementarea proiectelor.
Micii întreprinzători, care estimaseră o creștere pentru [...]

Articol complet

Un zăcământ de gaz natural uriaş care, la o primă estimare, ar acoperi consumul de gaz al României pentru mai mulţi ani, a fost descoperit recent în judeţul Brăila. Potrivit Adevărul, deocamdată nu se pot avansa cifre, deoarece rezervele sunt în curs de marcare, iar această activitate va fi continuată în paralel cu extracţia.
De la [...]

Articol complet

Serviciile de informaţii au interceptat conversaţii telefonice între membri al-Qaida staţionaţi în Yemen. Pe baza acestor informaţii, serviciile de informaţii cred că există riscul unui complot terorist spectaculos cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Al-Qaida din Peninsula Arabia intenţionează să trimită pachetele la bordul curselor maritime, pentru că măsurile de securitate sunt mai flexibile. Pachetele-capcană, ambalate [...]

Articol complet

Munca la negru a explodat în România în ultimul an. Potrivit incont.ro acest lucru este cauzat de şomaj în continuă creştere şi a sistemului fiscal care se modifică frecvent, România având cele mai mari taxe pe forţa de muncă din UE.
Potrivit unui sondaj realizat online de site-ul de recrutare Jobsinro.ro, o treime dintre respondenţi au [...]

Articol complet

Summit-ul Dunării, organizat la iniţiativa României, are loc astăzi la Bucureşti. Premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu îl vor primi pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, dar şi delegaţii din 14 ţări.
Evenimentul este menit să reconfirme sprijinul politic al statelor riverane pentru viitoarea Strategie a Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, prin Declaraţia privind [...]

Articol complet

Lady Gaga a cîştigat trei premii la ediţia din acest an a MTV Europe Music Awards, desfăşurată duminică la Madrid. Artista a obţinut trofeul MTV Europe Music Awards la categoriile “Best Song” , pentru piesa “Bad Romance”, “Best Female” şi “Best Pop”, revendicând astfel trei din cinci premii la categoriile la care a fost nominalizată.
Shakira, [...]

Articol complet

Construirea unei autostrăzi va avea un cost standard pe kilometru cuprins între 5,05 milioane euro şi 6,1 milioane euro, făra TVA, iar reparaţia capitală a unei căi ferate va costa 1,19 milioane euro/km, fără TVA, conform unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor.
Proiectul conţine 12 standarde de cost pentru obiective de investiţii [...]

Articol complet

Polonia are de sâmbătă cea mai mare statuie care îl înfăţişează pe Iisus Hristos. Ceremonia de inaugurare va avea loc pe 21 noiembrie. Monumentul a costat 1,5 milioane de dolari, iar suma a fost strânsă din donaţii private.
Statuia, care măsoară 35 de metri la care se adaugă cei 16 ai piedestalului, a fost construită într-un [...]

Articol complet

Numărul firmelor pentru care a fost declanşată procedura de insolvenţă în perioada ianuarie 2008-septembrie 2010 se ridică la aproape 50.000, în 60% dintre cazuri acţiunea fiind deja finalizată.
Cele mai multe proceduri de insolvenţă au fost iniţiate anul trecut, când un număr de 19.894 de firme au ajuns în situaţia de a nu mai avea bani [...]

Articol complet

Interpol a emis o alertă globală pentru a veni în ajutorul serviciilor de securitate din cele 188 de ţări membre ca să repereze colete-capcană de tipul celor pe care al-Qaida le-a trimis săptămâna trecută din Yemen folosindu-se de serviciile poştale.
Alerta Interpol (Notice Orange) include fotografii şi detalii tehnice referitoare la coletele descoperite şi dezamorsate pe [...]

Articol complet

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat sâmbătă la finalul întâlnirii Consiliului Permanent că partidul său cere PDL să găsească soluţii pentru deblocarea situaţiei şi pentru adoptarea Legii educaţiei, menţionând că dacă legea nu va fi deblocată Uniunea nu va putea merge “mai departe” în Coaliţie.
Partenerii de coaliţie au la dispoziţie câteva zile, dar Marko Bela [...]

Articol complet

Consiliul de administraţie al Fondului Monetar Internaţional a adoptat reforma instituţiei propusă de G20, prin care îşi dublează capitalul şi modifică repartizarea puterilor.
Miniştrii de finanţe şi reprezentanţi ai băncilor centrale ale G20 au indicat că au căzut de acord asupra principiului unei “dublări a cotelor-parte” ce vor întări capitalul FMI. Acest grup de ţări bogate [...]

Articol complet

Echipajul de 8+1 feminin al Romaniei a castigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de canotaj din Noua Zeelanda.
Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Nicoleta Albu, Camelia Lupaşcu, Eniko Mironcic şi cârmaciul Teodora Stoica au încheiat pe locul trei, cu timpul de 6:18.96.
Pe primul loc s-a clasat echipajul SUA, urmat [...]

Articol complet

România a cucerit o medalie de bronz în prima zi a Campionatului Mondial de scrimă de la Paris. Medalia a fost adusă de Cosmin Hânceanu în proba de individual masculin.
Hânceanu şi-a asigurat medalia de bronz odată cu accederea în semifinale, acolo unde a fost eliminat de Young Woo Won (Coreea de Sud), scor 10-15.
Tot la [...]

Articol complet

Corespondentul politic al ziarului Kommersant, Oleg Kaşin, este în comă după ce a fost bătut sâmbătă de indivizi neidentificaţi în apropierea casei sale.
Un martor ocular a declarat că ziarisul a fost atacat de doi bărbaţi care îl aşteptau în faţa casei cu un buchet de flori. Agresorii nu i-au luat victimei nici banii, nici [...]

Articol complet

România a fost aleasă membră în Boardul Ministerial European pentru Mediu şi Sănătate, prima structură europeană menită să abordeze de o manieră integrată provocările actuale din aceste domenii.
Mandatul are o durată de doi ani, iar România este reprezentată de Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.
Boardul Ministerial European, înfiinţat prin Conferinţa ministerială privind mediul şi sănătatea, [...]

Articol complet

Actorul român George Piştereanu a fost nominalizat la categoria “cel mai bun actor” la ediţia din acest an a premiilor Academiei Europeană de Film, pentru rolul din lungmetrajul “Eu când vreau să fluier, fluier”, în regia lui Florin Şerban.
Pentru “Cel mai bun actor european”, George Piştereanu se va lupta cu scoţianul Ewan McGregor, pentru rolul [...]

Articol complet

Universităţi de prestigiu din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, SUA, Singapore şi Spania îşi vor prezenta ofertele educaţionale în zilele de 6 şi 7 noiembrie la hotelul Hilton din Bucureşti, în cadrul târgului educaţional “World Educational Fair 2010″.
Organizatorii târgului le oferă tuturor aplicanţilor la studii în străinătate şansa de a câştiga o bursă în valoare [...]

Articol complet

Serbia a cerut scuze Croaţiei pentru masacrul de la Vukovar, din 1991. Preşedintele sârb, Boris Tadic a depus o jerbă de flori la Ovcara, la groapa comună, unde odihnesc peste două sute de victime, loc care încarnează pentru croaţi barbaria sârbă : victimele au fost mitraliate la spitalul de la Vukovar, înconjurat de trupele sârbe.
Vizita [...]

Articol complet

Primăria Capitalei a lansat proiectul european Antante prin care vor fi construite 13 creşe cu o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri. Prima unitate de acest tip va funcţiona într-o clădire de pe Bulevardul Basarabia.
Proiectul a demarat oficial la 1 martie şi se va derula trei ani, timp în care vor fi create cel [...]

Articol complet

Vezi toate ştirile