Recordmen mondial la ciclism, în vârstă de 100 de ani FOTO

17 Februarie 2012 / Ora: 19:16
Tag-uri: 100 de ani, ciclism, Recordmen mondial, Robert Marchand
Iti place acest articol?  
 

Francezul Robert Marchand (100 de ani) a stabilit vineri un record mondial la categoria sa de vârstă, pe velodromul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), la Aigle, parcurgând 24,25 kilometri într-o oră.

"Aş fi putut merge mai repede, dar nu am vrut", a spus Marchand la sosire, aplaudat de susţinătorii săi prezenţi la velodrom. "Aş fi putut să mai parcurg un kilometru", a adăugat bărbatul care măsoară 1,51 metri şi are 51 de kilograme.

Venerabilul francez, care a stabilit astfel cea mai bună performanţă mondială pe oră la noua categorie "Masters de peste 100 de ani", îşi va vedea reuşita oficializată de UCI. "Va fi oficial", a declarat Frederic Rey, responsabil al Centrului Mondial de Ciclism.

Preşedintele clubului de ciclism din Ardeche, Gerard Mistler, care l-a însoţit şi l-a susţinut pe Marchand, a confirmat ceea ce a spus Rey. "Este prima dată când UCI a creat această categorie pentru sportivii de peste 100 de ani. Recordul va fi oficial, au existat aici un cronometru şi un comisar UCI", a afirmat Mistler.

Gerard Mistler a precizat că Marchand este "un model pentru omenire, este cineva căruia i-a plăcut mereu să muncească, care este mereu bine dispus şi a făcut tot timpul sport". "Se antrenează în fiecare zi, nu a fumat niciodată, consumă câteodată puţin alcool, dar fără să exagereze".

Ciclistul centenar a acceptat, după performanţa de vineri, să bea un pahar de şampanie. "Doar puţin. Nu prea îmi place", a afirmat el.

Aproximativ 50 de membri ai clubului din Ardeche au făcut deplasarea cu autobuzul la Aigle pentru a-l vedea pe Robert Marchand şi a-l aplauda. "Este senzaţional", spunea unul dintre ei, Gilbert Barailler (60 de ani), precizând că speră să îi egaleze recordul lui Marchand când va ajunge la vârsta lui. "Sau chiar să fiu mai rapid", a adăugat Barailler.

  • Recordmen mondial la ciclism, în vârstă de 100 de ani FOTO
  • Recordmen mondial la ciclism, în vârstă de 100 de ani FOTO
  • Recordmen mondial la ciclism, în vârstă de 100 de ani FOTO
STIRI SIMILARE >>

România a cucerit 9 medalii la judo, la Balcaniada de seniori din Bosnia
Adrian Mutu, lăudat în presa italiană
Camelia Begu, eliminată în semifinale la Acapulco
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Tragerea la sorti a EURO 2020 va avea loc la Bucuresti
Decizie în cazul controversatei caricaturi cu Serena Williams
Simona Halep, detronata din fruntea clasamentului WTA
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-02 11:31:00','10111','3.236.108.61')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata