Noile reguli la Campionatul mondial F1

17 Martie 2012 / Ora: 09:00
Tag-uri: Formula 1, reguli
Iti place acest articol?  
 

Federaţia internaţională de automobilism (FIA) a validat, la începutul lunii martie, la Milano, câteva mici modificări ale regulamentelor sportive pentru sezonul 2012, principalele schimbări fiind precizate de Charlie Whiting, director de cursă în Formula 1, la Melbourne, cu prilejul debutului noii ediţii.

Comportament pe pistă:
Orice concurent care se află în situaţia iminentă de a fi depăşit de un altul nu poate schimba direcţia decât o singură dată, în cadrul manevrelor sale de apărare, iar când revine pe traiectorie trebuie să lase spaţiul corespunzător de lăţimea unei maşini între el şi marginea pistei.

În acelaşi sens, o altă precizare utilă: piloţii nu pot ieşi temporar de pe pistă (prin trecerea cu toate cele 4 roţi de cealaltă parte a liniei albe) fără "motiv valabil", în niciun caz pentru a obţine cel mai mic avantaj (prin tăierea unei şicane sau a unui viraj, de exemplu).

Maşina de securitate:
La fiecare ieşire a maşinii de securitate, concurenţii plasaţi în faţa liderilor, pentru că au aproape un tur întârziere, şi care se află pe punctul de a fi (re) depăşiţi de lideri, trebuie să se replaseze în coada plutonului în timpul perioadei de neutralizare, iar aceasta chiar dacă astfel li se permite să recupereze turul de întârziere, pentru a nu jena liderii când va reporni cursa. Această măsură va fi aplicată la dispoziţia directorului cursei, în funcţie de condiţiile de vizibilitate. Maşina de securitate a intervenit de 12 ori în 2012, în timpul a 7 curse, în loc de 21 de ori în 12 curse în sezonul 2010.

Durata cursei:
Niciun Mare Premiu nu va putea dura mai mult de 4 ore, a decis FIA, iar aceasta ca urmare a Marelui Premiu al Canadei 2011, câştigat de britanicul Jenson Button (McLaren), care a durat peste 4 ore (4h04'39"), dintre care doar 57 minute de cursă efectivă.

Teste în timpul sezonului:
Spre deosebire de sezoanele precedente, la cererea echipelor, o şedinţă de eseuri de 4 zile va avea loc după primele 4 Mari Premii exotice (Australia, Malayezia, China, Bahrein), la începutul lunii mai. Respectiva şedinţă va avea loc între 1 şi 3 mai, pe circuitul italian de la Mugello, înaintea Marilor Premii ale Europei (Valencia) şi cel din Monaco.

Stingerea:
În cazul Marilor Premii disputate în nocturnă, precum cel de la Singapore, stingerea destinată să împiedice mecanicii şi inginerii să lucreze noaptea nu se va aplica angajaţilor serviciilor de catering, marketing şi serviciilor de presă.

STIRI SIMILARE >>

Steaua a castigat Supercupa Romaniei
Serena Williams a câştigat turneul de la Cincinnati
Prima medalie pentru România la Jocurile Europene de la Baku: argint la kaiac 2 feminin - 500 metri
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Tragerea la sorti a EURO 2020 va avea loc la Bucuresti
Decizie în cazul controversatei caricaturi cu Serena Williams
Simona Halep, detronata din fruntea clasamentului WTA
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-03-28 19:12:01','10781','3.235.65.91')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata