Anchetă în Anglia privind vânzările pe piaţa neagră de bilete la Jocurile Olimpice

20 Iunie 2012 / Ora: 14:51
Tag-uri: anchetă, Anglia, bilete, Jocurile Olimpice, piaţa neagră, vânzări
Iti place acest articol?  
 

Poliţiştii britanici, care efectuează investigaţii în scandalul vânzării pe piaţa neagră de bilete pentru competiţiile din cadrul Jocurilor Olimpice, au întocmit o listă de 1.000 de persoane şi 30 de site-uri din întreaga lume, suspectate de asemenea practici.

Poliţiştii au anunţat că "bişniţari" cunoscuţi au încercat să acceseze site-uri legale de vânzare de bilete şi că ofiţerii britanici cooperează cu autorităţile americane pentru a opri vânzarea ilegală de bilete onlinei.

"Acţionăm într-un mediu ostil. Abordarea noastră a fost preventivă de la bun început, utilizând toate tacticile poliţieneşti posibile şi disponibile şi cooperând cu cei din această industrie pentru a viza infractorii. Spre exemplu, oricine a înregistrat un nume de domeniu conţinând cuvântul "olimpic" a fost contactat şi avertizat că, dacă intenţionează să vândă tichete la JO 2012, mai bine să se mai gândească", a declarat comisarul Nick Downing, care conduce investigaţia.

El a subliniat că eforturile poliţiştilor au arătat că în acest tip de infracţiuni sunt implicate "reţele de crimă organizată de cel mai înalt nivel", care vizează sume de milioane de lire sterline. "Nu vom şti, până la ceremonia de deschidere, dacă acţiunea noastră împotriva bişniţarilor de bilete a funcţionat, dar ceea ce ştim este că am acţionat cu putere pentru a-i ţine departe", a subliniat Downing.

Echipa sa analizează probe, prezentate de către Sunday Times la sfârşitul săptămânii, potrivit cărora oficiali la JO sunt implicaţi pe piaţa neagră a vânzării de bilete la ediţia din Marea Britanie. Delegaţi din peste 50 de ţări - aproape un sfert dintre participanţi - par să fie implicaţi în acest tip de fraude.

Într-un asemenea caz, preşedintele Comitetului Olimpic Grec pare că s-a lăudat că l-a convins pe Lord Coe să îi aloce bilete suplimentare, sub falsul pretext că cererea este mai mare decât oferta. Locog neagă acest lucru, precizând că biletele au fost alocate conform politicii Comitetului Olimpic Internaţional. Comitetul grec a răspuns că acuzaţiile sunt "neadevărate şi induc în eroare", precizând că toate vânzările au fost efectuate de către un agent. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Stadionul olimpic din Londra, inaugurat cu 2012 ore înainte de începerea Jocurilor Olimpice
Sloganul Jocurilor Olimpice de la Londra
România a început cu stângul campania de calificare la CM 2018
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Tragerea la sorti a EURO 2020 va avea loc la Bucuresti
Decizie în cazul controversatei caricaturi cu Serena Williams
Simona Halep, detronata din fruntea clasamentului WTA
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-23 06:32:42','13084','18.210.24.208')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata