Vlad Hagiu, din nou antrenor al naţionalei de polo

08 Octombrie 2012 / Ora: 17:22
Tag-uri: antenor, naţională, polo, Vlad Hagiu
Iti place acest articol?  
 

Vlad Hagiu a fost desemnat, luni, noul antrenor al naţionalei de polo a României, în cadrul şedinţei de Birou federal a forului naţional. "Am venit la interviul de astăzi, dar situaţia nu e încă rezolvată în Germania, la clubul meu de acolo, Magdeburg. Nu puteam risca să demisionez acolo şi, dacă nu câştigam interviul pentru echipa naţională, să rămân pe drumuri. Mâine mă voi afla la Magdeburg, sper să rezolvăm situaţia amiabil şi să revin cât mai repede în România. Din acest motiv, nu pot avansa nicio dată pentru reunirea naţionalei, chiar dacă avem primul meci oficial curând, în 31 octombrie, în Liga Mondială. Sper să pot rezolva totul cu bine", a declarat noul antrenor al naţionalei, Vlad Hagiu.

Vlad Hagiu, dar şi contracandidatul său, Dorin Costrăş (tehnician la CE Mediterrani, Spania) au fost audiaţi, luni, de Biroul federal, după care s-a luat decizia.

Hagiu a mai condus naţionala, reuşind un loc patru la CE din 2006 şi locul şase la CM din anul precedent, dar a ratat calificarea la JO din 2008, după turneul de la Oradea, dându-şi demisia din funcţie. Din 2010 activează în Germania, la clubul WU Magdeburg.

"Este o schimbare benefică, e o revenire a lui Vlad Hagiu la echipa naţională. Obiectivul său principal este calificarea României la JO din 2016, iar intermediar, s-a angajat că va clasa echipa în primele 10 locuri la Mondiale şi primele 8 locuri la Europene", a declarat preşedintele FR Polo, Anatolie Grinţescu.

Vlad Hagiu preia funcţia de antrenor la naţională, după mandatul de 4 ani al ungurului Kovacs Istvan, care a ocupat-o chiar după demisia lui Hagiu, din 2008. Cea mai mare performanţă a lui Kovacs a fost calificarea la JO de la Londra, la care tricolorii s-au clasat pe locul 10, în timp ce în celelalte competiţii de anvergură a obţinut următoarele rezultate: locul 7 la CM din 2009 şi locul 12 la CM din 2011, locul 5 la Cupa Mondială din 2010 şi locul 8 la CE din 2012.

Naţionala va disputa primul meci oficial de după JO de la Londra, în 31 octombrie, cu Ungaria, în grupa C a Ligii Mondiale.

 

STIRI SIMILARE >>

Liga Europa: Trei echipe, trei înfrângeri pentru România. Lista completă a rezultatelor etapei
A murit legendarul Johan Cruyff, fost antrenor al echipei Barcelona
Scrimă: Rareş Dumitrescu, locul 3 la concursul de la Varşovia
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit Daniel Prodan, fostul fundaş al generaţiei de aur
După ce a pierdut şefia COSR, Gabriela Szabo acuză jocuri de culise
Iordanescu pleaca de la nationala
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-31 22:59:05','15508','3.231.226.13')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata