Olimpicii români din 2008 au pierdut 1.370.000 de euro cuveniţi, pentru că sumele s-au "prescris"

06 Septembrie 2012 / Ora: 18:46
Tag-uri: Beijing, olimpiadă, sportivi, sume restante
Iti place acest articol?  
 

Premiile de la Jocurile Olimpice din 2008 nu se mai pot acorda. Ministerul Finanţelor nu-şi mai permite să achite restanţele către sportivi. Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo a fost înştiinţată că sumele s-au prescris, deoarece au trecut deja 4 ani.

Premierul Victor Ponta a cerut Ministerului Finanţelor să suplimenteze bugetul şi să plătească banii restanţi. În total, sportivii ar avea de primit în total aproximativ 300.000 de euro. Banii nu vor mai ajunge însă în conturile celor care au făcut cinste României în 2008, deoarece, reprezentanţii Ministerului spun că este ilegal să le mai acorde după atâta timp.

Cea care şi-a cerut dreptul a fost atleta Constantina Diţă, medaliată cu aur la maratonul olimpic de la Beijing. Aceasta împreună cu antrenorul său, Vali Tomescu, i-au adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îl roagă pe acesta să rezolve problema premiilor neplătite de CS Dinamo pentru rezultatele pe care le-au obţinut la ediţia JO de acum patru ani.

"Nu este normal ca sportivii să nu fie răsplătiţi imediat după Jocurile Olimpice. În perioada prin care trecem, normal că este foarte greu să faci rost de suma asta, deşi nu este exagerată. Vorbim de nici 300.000 de euro (...) în jur de 27 de sportivi şi tehnicieni", a declarat la rândul ei Elisabeta Lipă.

 

 

 

STIRI SIMILARE >>

CM 2014. Meciurile zilei de vineri
Meciul Dinamo - Gloria Bistriţa se va juca pe Arena Naţională
Italienii n-au fost în stare să bată Croaţia. Rezultatele de joi şi programul de vineri
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit Daniel Prodan, fostul fundaş al generaţiei de aur
După ce a pierdut şefia COSR, Gabriela Szabo acuză jocuri de culise
Iordanescu pleaca de la nationala
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-31 22:51:03','14775','3.231.226.13')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata