Decizii COSR: Trei jucători, suspendaţi în cazul hocheistului agresat la lotul naţional

27 Decembrie 2011 / Ora: 15:26
Tag-uri: COSR, lotul naţional U 19, maghiari, rugby, scandal
Iti place acest articol?  
 

Comisia de Etică a COSR i-a suspendat pe termen nelimitat pe jucătorii Istvan Gereb, Molnar Akos şi Antal Alfred, componenţi ai lotului de hochei pe gheaţă Under 16 şi i-a sancţionat cu mustrare pe antrenorii echipei, în cazul sportivului agresat de coechipieri în cantonament.

"Comisia de etică a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a ratificat astăzi propunerile preşedintelui COSR, Octavian Morariu, de a-i suspenda pe termen nedeterminat din naţionala de hochei pe gheaţă a României care se află în pregătire în vederea participării la FOTE 2013 pe Istvan Gereb, Molnar Akos şi Antal Alfred, trei dintre componenţii lotului, şi de a-i sancţiona cu mustrare pe antrenorii Otto Keresztes şi Istvan Gereb. De asemenea, s-a decis ca lotul de hochei pe gheaţă care va reprezenta România la FOTE 2013 să fie monitorizat permanent de departamentul sport din cadrul COSR", se arată într-un comunicat al COSR.

La 1 decembrie, jucătorul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat de coechipieri în timpul cantonamentului echipei naţionale de juniori Under 16, de la Mircurea Ciuc. "Unul dintre băieţi, Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sunt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude", a povestit Florin Cosmin Marinescu, junior legitmat la clubul Steaua, într-un memoriu adresat forurilor sportive.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării au deschis anchete în acest caz.

STIRI SIMILARE >>

FRR a pus în vânzare în scopuri caritabile calendarul pe 2012
Scandal în hochei: Maghiarii din naţionala României au intonat imnul Ungariei
Novak Djokovic a câştigat turneul demonstrativ de la Abu Dhabi
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit Daniel Prodan, fostul fundaş al generaţiei de aur
După ce a pierdut şefia COSR, Gabriela Szabo acuză jocuri de culise
Iordanescu pleaca de la nationala
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-03-28 18:58:17','8815','3.235.65.91')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata