COSR cere încetarea imediată a utilizării simbolurilor olimpice în scopuri politice

26 Iulie 2012 / Ora: 11:09
Tag-uri: încetarea imediată, cere, COSR, flacăra democraţiei, scopuri politice, simbolurilor olimpice, utilizarea
Iti place acest articol?  
 

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat că a constatat cu regret utilizarea unor simboluri olimpice în cadrul campaniei pentru referendum şi a cerut "cu fermitate" încetarea imediată a folosirii acestora în scopuri politice.

"Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a urmărit cu preocupare evoluţia situaţiei politice din ţara noastră, prin prisma participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Londra. COSR a constatat cu regret utilizarea, fără ştiinţa sa, a simbolurilor olimpice şi anume a torţei, flăcării şi ştafetei în cadrul campaniei pentru referendum, sub denumirea de «flacăra democraţiei», cu aluzie directă la cuvântul «olimpic», de către echipa de campanie a preşedintelui suspendat şi de către domnia sa. Sunt încălcate, în felul acesta, prevederile Chartei Olimpice referitoare la proprietatea intelectuală, dar mai ales principiile şi valorile olimpismului, care interzic utilizarea acestor simboluri, cu adevărat sacre şi universale, în scopuri politice", se arată în comunicatul COSR.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român menţionează că folosirea simbolurilor olimpice în scopuri politice riscă să pună sub semnul întrebării adeziunea României la valorile universale de respect, egalitate şi solidaritate.

"Mişcarea olimpică, COSR sunt profund ataşaţi ideii de independenţă, dar şi de respect faţă de lumea politică, cu care doresc să întreţină în permanenţă relaţii dintre cele mai bune, de partenariat constructiv, în interesul sportivilor, în primul rând, al tinerilor din ţara noastră, în general. În acest context, cerem cu fermitate încetarea imediată a utilizării simbolurilor olimpice în scopuri politice, care riscă să pună sub semnul întrebării adeziunea cu adevărat a României, dar mai ales a unora dintre oamenii săi politici, la valorile universale de respect, egalitate şi solidaritate, valori olimpice, dar deopotrivă valori europene fundamentale", precizează COSR.

În 14 iulie, la finalul mitingului PDL de la Cluj-Napoca, preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins o flacără, pe care a numit-o "flacăra democraţiei", spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Patinaj: Germanii Savchenko/Szolkowy, campioni mondiali şi europeni la perechi, au declarat forfait
CM 2014: Programul meciurilor de miercuri
Fotbalistul Victor Asaftei de la FCM Târgu Mureş a fost diagnosticat cu fractură craniană
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit Daniel Prodan, fostul fundaş al generaţiei de aur
După ce a pierdut şefia COSR, Gabriela Szabo acuză jocuri de culise
Iordanescu pleaca de la nationala
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-02 15:58:10','13917','3.236.98.25')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata