Camelia Potec îşi încheie cariera la 30 de ani

15 Decembrie 2012 / Ora: 14:28
Tag-uri: înot, Camelia Potec, retragere
Iti place acest articol?  
 

Campioana olimpică de la Atena, Camelia Potec, şi-a anunţat, vineri, retragerea din competiţiile internaţionale, precizând că s-ar putea să revină asupra acestei deciziei în vară, însă până atunci va ocupa postul de secretar federal în cadrul Federaţiei Române de Nataţie.

"Cu greu am luat această decizie. Am zis după Jocurile Olimpice că îmi las un timp mai mare de gândire ca să văd dacă sunt pregătită, iar după patru luni această decizie a venit. Acum două zile am fost la ANST pentru a discuta despre această rentă viageră şi să completez o cerere. În 2013, dacă aş fi vrut să mă întorc la sportul de performanţă, nu aş mai fi putut fi la acelaşi nivel şi sunt doar Campionatele Mondiale.

Aceasta nu este o festivitate de retragere şi nu o voi face deocamdată, pentru că s-ar putea să mă răzgândesc. Este o retragere din competiţiile internaţionale, dar voi înota în continuare de patru, cinci ori pe săptămână pentru că sportul este viaţa mea. S-ar putea ca în vară să decid să mă întorc la sportul de performanţă. La Campionatele Naţionale din vară voi participa de plăcere, în afara competiţiei", a spus Potec.

În vârstă de 30 de ani, Camelia Potec a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Atena în proba de 200 de metri liber. De asemenea ea a mai cucerit două medalii de bronz la Campionatele Mondiale, patru titluri, trei medalii de argint şi nouă medalii de bronz la Campionatele Europene. La Jocurile Olimpice ale tineretului are patru medalii de aur, în timp ce la Campionatele Europene de juniori are şase titluri şi trei medalii de bronz. Totodată, Potec a câştigat peste 200 de titluri naţionale. Camelia Potec a participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice (Sydney 2000, Atena 2004, Beijing 2008 şi Londra 2012).

STIRI SIMILARE >>

Steaua şi CFR Cluj au urcat în clasamentul IFFHS
Steaua, în faţa Comisiei de Disciplină a UEFA, pentru nerespectarea regulamentului la Skopje
Proceduri disciplinare împotriva Rusiei şi Spaniei, la EURO 2012
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit Daniel Prodan, fostul fundaş al generaţiei de aur
După ce a pierdut şefia COSR, Gabriela Szabo acuză jocuri de culise
Iordanescu pleaca de la nationala
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-31 23:49:06','17240','3.231.226.13')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata