Vremea se menţine frumoasă. Prognoza pe trei zile

17 Octombrie 2012 / Ora: 17:50
Tag-uri: meteo, prognoză meteo, Vreme, vreme frumoasă
Iti place acest articol?  
 

Vremea nu aduce deloc a miez de toamnă. Nici urmă de nori grei, de plumb, ploi şi temperaturi care să ne îmbie la stat la gura sobei. Dimpotrivă, din nou se arată soarele în toata splendoarea la amiază.

Joi, presiunea atmosferică ridicată ne asigură o vreme frumoasă, cu cerul senin şi vânt slab. Doar izolat dimineaţa va fi ceaţă, însă se va disipa destul de repede după ce soarele se arată pe cer. Masa de aer destul de cald şi radiaţia solară intensă vor face ca temperaturile să crească simţitor la amiază să fie mai mari decât mediile multinanuale pentru a doua decadă a lunii octombrie şi vorbim despre valori ce pleacă de la 16 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvanieie şi 24 grade în sudul extrem al ţării.

De vreme frumoasă şi cerul mai mult senin şi vânt abia simţit vor avea parte şi bucureştenii joi. Până după-amiază mercurul din termmetre ajunge la maxime în jur de 22 grade, cu câteva grade mai cald decât ar fi normal la această dată.

Vineri, presiunea continuă să fie ridicată şi vremea se menţine în general frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât mediile climatologice. Doar ceaţa se adaugă izolat în primele ore peisajului meteo şi ne mai aduce aminte că am intrat totuşi în a doua jumătate a toamnei calendaristice. Meteorologii ne promit apoi cer mai mult senin şi vânt ce nu trece de 15, 20 km pe oră.

Vremea se menţine frumoasă şi caldă şi vineri în Capitală. Norii aproape că nu se arată pe cer iar vânt abia adie. După amiază vine cu maxime de 22, 23 grade, cu aproximativ 4,5 grade peste normalul termic al datei din calendar.

Sâmbătă, vremea de toamnă blândă continuă să ne răsfeţe cu multe ore însorite, dar şi cu temperaturi mai mari decât în mod normal la această dată, îndeosebi în vest, în nord-vest şi în centru. Exceptie face sud-estul ţării unde norii strâng temporar rândurile şi izolat aduc ploi slabe. În zonele joase ziua începe cu ceaţa pe arii restrânse, dar aceasta se va disipa destul de repede după ce soarele se ridică pe cer. Vântul îşi face simţită prezenţa, dar nu ne deranjează iar după-amiază termometrele vor arăta maxime de la 16 grade estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 25 grade în vest.

Deşi temperatura aerului scade uşor, vremea rămâne uşor mai caldă decât în mod normal. Dimineaţa sunt şanse să avem parte de puţina ceaţa apoi norii prind curaj şi se înmulţesc din când în când fără şanse de ploaie însă. Maximele prognozate de către meteorologi 20, 21 grade.

Săptămâna se încheie cu aceeaşi vreme frumoasă în majoritatea regiunilor şi mai caldă decât mediile climatologice. Ziua începe cu ceaţă pe arii restrânse în zonele joase, iar în sud se adună ceva mai mulţi nori şi izolat cad câteva picături de ploaie. Maximele vor fi cuprinse între 16 şi 23 grade. Vremea nu se schimbă în primele zile ale săptămânii viitoare. Sistemele noroase care aduc ploi rămân la distanţa apreciabilă de ţara noastră. Soarele va fi destul de generos, iar temperaturile la amiază uşor mai mari decât în mod normal, iar ceaţa va fi prezentă pe arii restrânse, în zonele joase, noapte şi dimineaţa.

În centru soarele e foarte generos, doar dimineaţa în zonele joase sunt şanse să apară ceaţă care se disipează repede, aşa că temperaturile cresc hotărât până după-amiază şi maximele trec de mediile climatologice. Vorbim despre 17 grade la Miercurea Ciuc şi la Sibiu şi la Tg Mureş.

Se încălzeşte semnificativ în nord-vest unde vremea e şi frumoasă, cu doar câţiva nori pe cer cer şi vânt domol. Meteorologii prognozează 20 grade în Maramureş şi 22 în nordul Crişanei, la Oradea.

Vremea mai caldă revine şi în vest, unde izolat dimineaţa vizibilitatea e mai scăzută, izolat chiar din cauza ceţii. La puţin timp după răsăritul soarelui mercurul urcă destul de repede în termometre şi după-amiază aşteptam 21 grade la Arad şi 22 la Timişoara, cu 3,4 grade peste mediile climatologice.

În Oltenia vremea e însorită întreaga zi, norii lipsesc din peisajul meteo, iar maximele sunt chiar şi cu 5,6 grade mai mari decât mediile multinanuale ale datei din calendar, adică 23 grade la Tg Jiu şi 22 la Craiova.

În vestul şi în centrul Munteniei aceeaşi vreme predominat frumoasă şi mai caldă decât în mod normal la această dată. Meteorologii prognozează nu mai puţin de 22 grade la Piteşti şi în Buzău, 23 la Alexandria şi 24 grade în Lunca Dunării.

Vântul adie plăcut, iar termometrele arată 23 grade la Călăraşi, 22 la Tulcea şi un grad mai puţin pe litoral, la Constanţa.

Norii nu se arată pe cer nici în centrul şi în nordul Moldovei, aşa că şi aici putem conta pe vreme foarte frumoasă. Temperaturile maxime sunt foarte apropiate de cele de joi, adică 19 grade în Bacău, 20 la Iaşi şi 18 la Suceava.

Vreme de toamnă foarte frumoasă şi la munte. Soarele străluceşte aproape nestingherit de nori întreaga zi, iar vântul suflă cu cel mult 20, 25 km/h. După-amiază vine cu temperaturi uşor mai mari decât în ziua precedentă, adică 19 grade la Stâna de Vale, 17 la Predeal şi la Pâltiniş şi 11 pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău.

 

STIRI SIMILARE >>

Temperaturile continuă să crească, vremea devine deosebit de caldă
Vremea începe să se încălzească. Vezi prognoza pe trei zile
Precipitaţii uşoare şi de scurtă durată până pe 24 septembrie
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Buzau: Cum sa blochezi dezvoltarea economica la margine de oras
Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-26 07:13:05','15732','3.235.172.213')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata