Ursul care a ucis un bărbat în Dâmboviţa, a mai rănit două persoane

15 Septembrie 2012 / Ora: 18:21
Tag-uri: bărbat ucis, Dâmboviţa, două persoane, Urs
Iti place acest articol?  
 

Bilanţul atacurilor comise de un urs din zona Dealu Frumos se ridică la trei, după ce un alt bărbat a fost atacat. Anterior, o femeie a fost atacată de urs în Dâmboviţa, în zona Dealu Frumos, aproape de locul în care a fost omorât sâmbătă dimineaţă un bătrân, tot de un urs. Autorităţile spun că acest urs trebuie împuşcat, deoarece pune în pericol vieţile altor persoane. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că autorizaţia pentru prinderea ursului va fi eliberată urgent.

Ursul a fost localizat în zona răului Ialomiţa, perimetrul fiind încercuit de vănători.

O a treia persoană din judeţul Dâmboviţa a fost atacată de urs, sâmbătă, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Raluca Florescu, precizând că este vorba despre un bărbat care a fost rănit uşor.

Florescu a precizat că este vorba despre un bărbat care a mers la spitalul din Pucioasa. Bărbatul a suferit zgârieturi la faţă, fiind în afara pericolului.

Autorităţile spun că acest urs trebuie împuşcat, deoarece pune în pericol vieţile altor persoane. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că autorizaţia pentru prinderea ursului va fi eliberată urgent.

Ursul a atacat o femeie în vârstă de 57 de ani la câţiva kilometri distanţă de locul de unde a facut o victimă de dimineaţă. După ce l-a omorât pe bătrânul de 71 de ani, ursul a mai atacat o femeie care vindea fructe la marginea drumului.

Femeia este în stare destul de gravă, a fost lovită în mai multe locuri şi a fost transportată pe o targă spre ambulanţă. Femeia este transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Primele informaţii furnizate de către autorităţi arată că femeia, în vârstă de 57 de ani, a suferit răni la gât, la abdomen şi la mâini.

"Un echipaj al jandarmeriei se află în zonă, în satul Dealu Mare, localitatea Buciumeni. Femeia a fost transportată până la drumul principal unde va fi preluată de o ambulanţă", a declarat Ciprian Vătăşelu, purtător de cuvânt Jandarmeria Dâmboviţa.

"Am înţeles că s-a plecat în urmărirea acestui urs, iar zona este administrată de un fond privat de vânătoare. Ursul trebuie prins şi cred că va fi tranchilizat şi, eventual, mutat. În această zonă s-au făcut multe fructe şi ursul a coborât prin pădurea de pini pentru hrană, însă până acum nu s-a întâmplat aşa ceva. Este pentru prima dată în comuna noastră şi în zonele vecine", a declarat Ion Dicu, primar Pietroşiţa.

"Acest urs trebuie împuşcat, deja este foarte periculos, nu mai există cale de întoarce, ori tranchilizat şi dus la un adăpost ori împuşcat. Aceasta este calea cea mai sigură, altfel se poate să mai omoare persoane. Trebuie să se ia legătura urgent cu cel care administrează fondul de vănătoare pentru a elibera o autorizaţie în câteva ore", a declarat Marian Catrina, specialist Protectia animalelor.

Specialistul a mai precizat că în acest caz este vorba despre un urs rănit, care este foarte periculos, iar dacă nu se iau măsuri urgente în următoarele ore pot apărea noi atacuri.

"Din cauza secetei şi a lipsei de hrana animalele sălbatice coboară în preajma gospodăriilor pentru hrană. Asociaţiile de vânătoare şi gestionarii fondurilor de vănătoare trebuie să respecte legea şi să acorde hrana animalelor sălbatice din habitatul lor pentru că altfel ne putem confrunta cu situaţii foarte grave şi ursii vor coborî la vale şi vor ataca", a mai spus Marian Catrina.

Pentru a ucide acest urs este nevoie de o autorizaţie de la Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii.

Localnicii spun că urşii nu au mai atacat în această zonă. La Dealu Frumos există un fond de vânătoare şi acolo trăiesc mulţi urşi. Potrivit client al acestui fond de vănătoare este şi Codruţ Marta.

Un bărbat de 71 de ani, din Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, a fost găsit decedat sâmbătă dimineaţă într-o livadă. Martorii spun că acesta a fost atacat de un urs. Martorii care au văzut ursul care l-a omorât pe bătrân spun că era un exemplar mare, de 300-400 de kilograme.

STIRI SIMILARE >>

Un bărbat a fost ucis de un urs, în judeţul Dâmboviţa
Decizia CNSAS în cazul lui Marian Munteanu
Procurorul Oana Hăineală a avut dosar la DNA
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Buzau: Cum sa blochezi dezvoltarea economica la margine de oras
Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-14 20:19:30','14960','3.85.214.125')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata