Ursul care a atacat doi oameni în judeţul Argeş a fost împuşcat

21 Septembrie 2012 / Ora: 16:23
Tag-uri: Argeș, urși, vânătoare, Vidraru
Iti place acest articol?  
 

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, spune că ursul care a atacat doi pădurari, vineri, în timpul unei partide de vânătoare organizată în pădurea din localitatea argeşeană Corbeni a fost împuşcat.

"Am luat legătura cu cei de la Direcţia Silvică Argeş şi am aflat că a fost o vânătoare organizată, iar acest urs care a atacat a fost împuşcat. Este vorba de doi pădurari care au fost răniţi. Probabil că ar fi trebuit să fie mai atenţi, în mod normal nu ar fi trebuit să se întâmple un asemenea eveniment la o vânătoare organizată. Este un accident de muncă practic, cei doi erau în timpul serviciului, iar evenimentul va fi cercetat în acest condiţii şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş. Este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva în Argeş sper să fie şi ultima", a declarat prefectul de Argeş, Cristian Soare.

Potrivit prefectului, în acest caz a fost constituită o comisie de anchetă.

"Probabil că vor fi şi sancţiuni la Direcţia Silvică. Deocamdată nu mă pot pronunţa, dar în aproximativ zece zile voi avea concluziile. Acest caz din Argeş nu este similar celor din Dâmboviţa. La noi a fost o vânătoare organizată, iar animalele nu constituie un pericol pentru populaţia din nordul judeţului Argeş, deci oamenii nu trebuie să se teamă că acestea vor ajunge la locuinţele lor", a adăugat Soare.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei Silvice Argeş spun că primele cercetări arată că au fost respectate regulile prevăzute de legislaţia în domeniu referitoare la vânătorile organizate, iar ancheta internă este în desfăşurare.

Aceştia au precizat că vânătoarea fusese organizată pentru împuşcarea a doi urşi, unul dintre ei fiind cel care i-a atacat pe pădurari.

Doi pădurari au fost atacaţi, vineri, de un urs, în timp ce participau ca gonaci la o partidă de vânătoare organizată de Ocolul Silvic Vidraru.

"Vânătoarea a avut loc în zona Tulburea-Corbeni, în timp ce pădurarii goneau doi urşi, iar la un moment dat unul dintre animale s-a întors spre ei. Se pare că, speriat, unul dintre pădurari a tras un foc de armă, iar apoi ursul l-a atacat. Celălalt pădurar a încercat să îşi salveze colegul, fiind şi el rănit", declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Adelina Florescu.

Unul dintre pădurari este rănit la o mână, iar celălalt are leziuni la şold şi la un picior, ambii fiind transoportaţi la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş.

Potrivit medicilor, niciunul dintre bărbaţi nu este în stare gravă.

Tot în localitatea argeşeană Corbeni, în iulie 2009 un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost ucis de un urs în timp ce se afla pe un câmp din apropierea localităţii, animalul fiind omorât apoi de câţiva localnici, cu furci şi topoare.

În ultimele zile, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite, după ce au fost atacate de urşi, în judeţul Dâmboviţa.

Primele incidente au avut loc sâmbătă, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate. Animalul a fost împuşcat, iar în urma analizelor s-a stabilit că acesta era turbat, în zonă fiind insituită carantina.

Miercuri, un bărbat de 63 de ani a fost ucis de un urs, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, în zona de carantină, animalul nefiind prins până vineri. În acest caz, autorităţile au stabilit că a fost vorba despre braconaj, ursul rămânând prins într-un laţ, de unde a reuşit să scape, atacându-l pe bărbatul de 63 de ani.

 

STIRI SIMILARE >>

Marian Oprisan a fost achitat in dosarul Caprioara - decizie definitiva
7 candidaţi, înscrişi pentru funcţia de şef al DNA şi 6 candidaţi, înscrişi pentru şefia PÎCCJ
Prima reactie a lui Kovesi dupa cererea de revocare
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Buzau: Cum sa blochezi dezvoltarea economica la margine de oras
Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-04-06 07:40:06','15101','18.207.130.162')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata