Protestatarii au ocupat Piaţa Universităţii: Incidente între jandarmi şi manifestanţi

14 Ianuarie 2012 / Ora: 21:41
Tag-uri: Bucureşti, Piaţa Universităţii, protestatari, Raed Arafat
Iti place acest articol?  
 

Aproximativ 400 de persoane s-au adunat, la ora 14.00, în Piaţa Universităţii. Oamenii, de toate vârstele şi invocând diverse probleme sociale - salarii mici, pensii reduse, lipsa locurilor de muncă, problemele legate de taxa auto şi reforma din sănătate - au scandat lozinci pentru demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

În jurul orei 18.00 a izbucnit un incident cu jandarmii, după ce protestatarii au ieşit în bulevard, blocând traficul rutier dinspre Piaţa Romană spre Universitate.

Apoi, unii manifestanţi au decis să plece spre Palatul Cotroceni, iar alţii au hotărât să rămână la Universitate.

O parte a protestatarilor s-au îndreptat spre Palatul Cotroceni, în timp ce alţii au rămas în Piaţa Universităţii, blocând bulevardul. Protestatarii care au plecat spre Cotroceni au fost însoţiţi de jandarmi.

Oamenii au stat aproximativ un sfert de oră la Cotroceni, timp în care a avut loc şi un incident, după ce un protestatar a aruncat o petardă spre forţele de ordine, apoi s-au întors spre Universitate în marş.

Un jandarm a fost rănit în timpul protestului de la Universitate, el fiind preluat de către un echipaj al Ambulanţei.

Jandarmul, în vârstă de 35 de ani, a fost lovit în cap în timp ce încerca, alături de colegii lui, să readucă manifestanţii pe trotuar, pentru deblocarea traficului rutier.

El a fost scos din zonă de colegii săi şi a fost preluat de Ambulanţă. El a refuzat să fie transportat la spital, primind îngrijiri la faţa locului.

În urma acestui incident, jandarmii s-au echipat cu căştile de protecţie. Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a declarat că incidentul în care unul dintre jandarmi a fost rănit la cap este regretabil. El a subliniat că jandarmii se află la Universitate tocami pentru a preîntâmpina astfel de incidente.

"Colegii mei s-au echipat cu căştile de protecţie pentru a evita astfel de incidente", a spus Hulea.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a intervenit pentru a acorda îngrijiri medicale în cazul a opt persoane, în timpul protestului din Piaţa Universităţii, una suferind un traumatism cranio-cerebral după ce a fost lovită în cap cu bastonul.

Medicii de la Ambulanţă au acordat îngrijiri medicale în cazul a două persoane cu hipertensiune, una fiind transportată la Spitalul Universitar de urgenţă Bucureşti. Cealaltă a refuzat internarea.

Tot la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost dusă şi o femeie care a suferit un atac de panică.

Un bărbat căruia a început să-i curgă sânge din nas a fost dus la Spitalul Colţea.

Un altul a primit îngrijiri medicale unui bărbat de 55 de ani care a fost lovit în cap cu un baston, de către un jandarm.

Echipa medicală a intervenit pentru a acorda prim ajutor şi unei persoane în vârstă de 56 de ani care a inhalat gaze lacrimogene. Aceasta a refuzat internarea.

Circulaţia rutieră dinspre Piaţa Romană spre Universitate a fost blocată timp de aproximativ o oră.

STIRI SIMILARE >>

ANI cere controlarea averii fostului preşedinte ANPR Crinuţa Nicoleta Dumitrean
Acciza totală pentru ţigarete va creşte de la 1 iulie
George Copos, eliberat conditionat
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Buzau: Cum sa blochezi dezvoltarea economica la margine de oras
Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-02 08:22:09','9237','3.231.226.13')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata