Peste 11 ore de protest la Piaţa Universităţii: ciocniri violente între manifestanţi şi jandarmi

15 Ianuarie 2012 / Ora: 08:33
Tag-uri: Bucureşti, jandarmi, Piaţa Universităţii, protestatari, Raed Arafat, violenţe
Iti place acest articol?  
 

Traficul rutier a fost reluat, sâmbătă noaptea, în zona Pieţei Universităţii, atât pe bulevardul Nicolae Bălcescu, cât şi pe bulevardul Regina Elisabeta, după ce timp de mai multe ore a fost blocat de manifestanţi sau de cordoanele de jandarmi.

Sâmbătă, aproximativ o mie de persoane au protestat, peste 11 ore, în Piaţa Universităţii din Capitală, între manifestanţi şi forţele de ordine având loc de mai multe ori ciocniri violente.

Printre lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, s-a scandat şi numele dr. Raed Arafat şi au fost aplaudate de fiecare dată ambulanţele sosite pentru a acorda îngrijiri medicale manifestanţilor sau jandarmilor.

Manifestaţia de la Piaţa Universităţii a început în jurul orei 14,00, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, însă, spre seară, protestatarii au ocupat partea carosabilă, blocând circulaţia autovehiculelor.

În jurul orei 18,00, mai mulţi protestatari s-au deplasat, în coloană, spre Palatul Cotroceni unde au fost întâmpinaţi de importante forţe de ordine, iar ulterior au revenit în Piaţa Universităţii.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, susţinea la acel moment că "sunt suficiente efective care sunt pregătite să intervină în cazul escaladării situaţiei", dar îşi manifesta speranţa să nu se ajungă la aşa ceva şi totul să fie paşnic.

Forţele de ordine au intervenit însă, în cursul serii, de mai multe ori pentru îndepărtarea de pe carosabil a protestatarilor. Aceştia s-au îmbrâncit de mai multe ori cu jandarmii, au aruncat către aceştia cu diverse obiecte.

După câteva minute de acalmie, carosabilul de la Piaţa Universităţii a fost ocupat din nou de către protestatari, circulaţia fiind întreruptă.

Jandarmii, echipaţi cu scuturi şi căşti, au folosit şi bastoanele din dotare împotriva manifestanţilor care au aruncat cu pietre, petarde şi pet-uri. În timpul confruntărilor, cinci jandarmi au necesitat îngrijiri medicale, dintre care trei au fost transferaţi la spital.

Totodată, până la orele 23,00, un număr de 20 de persoane din rândul manifestanţilor au avut nevoie de asistenţă medicală, conform precizărilor făcute de dr. Alis Grasu, managerul ambulanţei Bucureşti, '16 persoane au primit asistenţă medicală de la Ambulanţă şi patru de la SMURD".

De asemenea, 29 de persoane au fost scoase din zona manifestaţiei de la Piaţa Universităţii, după cum a precizat, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea.

Potrivit acestuia, este vorba despre manifestanţi care au agresat forţele de ordine şi au aruncat cu pietre, fumigene şi cărămizi.

Manifestaţii de protest au avut loc, sâmbătă, la Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Slobozia, Drobeta Turnu Severin, Ploieşti, Craiova, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Timişoara, Deva, Braşov.

STIRI SIMILARE >>

Protestatarii au ocupat Piaţa Universităţii: Incidente între jandarmi şi manifestanţi
Încep demersurile pentru înfiinţarea Poliţiei Animalelor şi Mediului
Casa independentă energetic, la preţuri de la 65.000 de euro
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Primarul Ploiestiului a protestat in fata Ministerului Mediului
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-06-19 10:10:59','9241','54.91.71.108')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata