Luna curăţeniei la Braşov

06 Martie 2012 / Ora: 16:12
Tag-uri: brasov, curatenie
Iti place acest articol?  
 

Luna curăţeniei în municipiul Braşov se va derula în intervalul 12 martie-13 aprilie, a anunţat marţi într-o conferinţă de presă primarul George Scripcaru, care a făcut apel la toţi cetăţenii municipiului, la instituţiile publice şi agenţii economici să se mobilizeze pentru o curăţenie totală până la sărbătorile pascale.

Au fost stabilite 14 locuri în municipiu unde se vor amplasa 50 de containere cu o capacitate de 8 metri cubi fiecare, în care se vor aduna toate resturile materiale din gospodăriile proprii rezultate în urma curăţeniei, din grădini, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia molozului rezultat din dărâmături. Transportul containerelor se va face gratuit de către operatorii de salubrizare împuterniciţi de primărie.

Edilul Scripcaru a precizat că dacă va fi nevoie pentru această perioadă de curăţenie, se va apela şi la deţinuţii de la Penitenciarul Codlea care au mai participat la astfel de acţiuni, în baza unor parteneriate încheiate între penitenciar şi primărie.

Tot în această perioadă vor avea loc plantări de arbori şi gard viu, lucrări efectuate de Regia Locală a Pădurilor Kronstadt şi Serviciul Amenajare Zone Verzi din cadrul Primăriei. Vor fi plantaţi un număr de 1.852 de puieţi din care 752 în interiorul cartierelor, în parcuri, la locurile de joacă şi 1.100 puieţi la intrările în municipiu şi pe aliniamentele stradale. Speciile de arbori care vor fi plantate sunt: tei, platan, arţar şi catalpă. În ultimii patru ani în municipiul Braşov au fost plantaţi 15.398 de puieţi.

Totodată vor fi plantate 52.700 de fire de gard viu, ceea ce înseamnă o lungime de 4,39 kilometri. Odată cu încălzirea vremii vor răsări 170.000 de lalele de diverse culori, care au fost plantate în noiembrie anul trecut în zona centrală a municipiului.

STIRI SIMILARE >>

Tigrul fugit de la Grădina Zoologică din Sibiu a fost împuşcat
Elena Udrea, confruntări cu denunţătorii în dosarul "Gala Bute"
Personalul medical de la Spitalul Giurgiu, cercetat de Parchet pentru ucidere din culpă
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Primarul Ploiestiului a protestat in fata Ministerului Mediului
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-07-20 17:29:39','10522','54.162.151.77')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata