Locuinţe în pericol de prăbuşire din cauza ploilor, în Vaslui

23 Mai 2012 / Ora: 18:40
Tag-uri: Locuinţe, pericol de prăbuşire, ploi, Vaslui
Iti place acest articol?  
 

Mai multe locuinţe din localitatea vasluiană Vultureşti, afectată de inundaţii în urma ploilor din ultimele zile, sunt în pericol să se prăbuşească într-o prăpastie după ce barajul de colmatare situat în amonte şi care avea rol de protecţie a fost rupt de torentele de apă.

Un baraj de colmatare din localitatea Vultureşti, construcţie aflată în administrarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, a fost distrus în urma ploilor torenţiale căzute în ultimele zile, ceea ce pune în pericol patru locuinţe situate în aval de baraj. Practic, zidul de beton gros de un metru a cedat sub presiunea cantităţii mari de apă şi mâl adunată de pe doi versanţi care se întind pe o lungime de cinci kilometri.

"Acest baraj de colmatare avea rol de protecţie tocmai pentru locuinţele şi drumul aflate în aval, la câţiva metri de marginea ravenei. Acum, torentele de apă nu mai pot fi blocate şi vor săpa în pereţii ravenei, punând în pericol cele patru case construite mai la vale de construcţia avariată. Noi am făcut apel la autorităţile judeţene pentru a se găsi soluţii urgente", a declarat primarul comunei Vultureşti, Costică Anton.

Ca un prim efect al distrugerii barajului de colmatare, drumul care trece prin apropiere a devenit impracticabil.

La solicitarea primarului de Vultureşti, o comisie de specialişti a fost în zonă pentru a face o evaluare, urmând ca Prefectura Vaslui să solicite sprijin la Ministerul Mediului.

"Situaţia socio-economică a acestei comunităţi este una destul de precară. De aceea, vom face demersurile necesare la Ministerul Mediului pentru a identifica resursele financiare în vederea proiectării şi executării unui nou baraj de colmatare, precum şi amenajarea albiei aferente", a precizat prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

Pe lângă distrugerea barajului de colmatare, tot în Vultureşti a mai fost afectată şi o bază sportivă construită recent cu fonduri de la guvern, după ce un râu din localitate a ieşit din albie. Totodată, 12 gospodării au fost inundate, fiind vorba despre curţi, grădini şi beciuri, unde nivelul apei a ajuns la zeci de centimetri. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Precipitaţii în majoritatea zonelor ţării din 4 mai
Amenzi de peste 14.000 de lei pentru taximetriştii de la Aeroportul Otopeni
Cod galben de ninsori și viscol în toată țara. Cod portocaliu în Neamț și Suceava
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Buzau: Cum sa blochezi dezvoltarea economica la margine de oras
Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-14 18:50:05','12419','3.85.214.125')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata