Cursurile au fost suspendate integral marţi în 12 judeţe şi municipiul Bucureşti

13 Februarie 2012 / Ora: 18:53
Tag-uri: 2 judeţe, Cursuri suspendate, municipiul Bucureşti
Iti place acest articol?  
 

Cursurile vor fi fi suspendate integral marţi, 14 februarie, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în 12 judeţe: Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Vrancea şi în municipiul Bucureşti, a anunţat luni MECTS după videoconferinţa de luni după amiaza, susţinută de ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, cu inspectorii generali.

În alte 15 judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, nefiind afectată de ninsorile abundente sau de temperaturile scăzute, se arată într-un comunicat postat pe site-ul www.edu.ro.

Şapte inspectorate şcolare judeţene au anunţat suspendarea cursurilor în mai puţin de zece unităţi de învăţământ - Arad, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare şi Timiş - în timp ce în cinci judeţe se înregistrează maximum 100 de unităţi de învăţământ închise - Brăila, Caraş-Severin, Galaţi, Teleorman şi Vaslui.
"La nivelul întregii ţări au fost închise 7.156 de unităţi şcolare, în care învăţau 1.103.635 elevi", informează comunicatul MECTS.

La nivelul fiecărui judeţ conducerea inspectoratului şcolar este parte componentă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Inspectorii şcolari generali participă la întâlnirile de lucru ale acestor structuri în cadrul cărora deciziile luate se află în strânsă concordanţă cu evoluţia condiţiilor meteorologice din fiecare zi. În momentul în care CJSU ia o hotărâre cu privire la desfăşurarea sau suspendarea cursurilor şcolare, inspectoratul şcolar judeţean este responsabil de informarea corectă şi promptă a opiniei publice cu privire la situaţia specifică din fiecare comunitate locală, se precizează în comunicatul citat.

Ministerul Educaţiei aminteşte că a fost înfiinţată o linie specială Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) care este pusă la dispoziţia părinţilor elevilor şi cadrelor didactice până la ora 22.00 pentru informaţii punctuale legate de desfăşurarea cursurilor din fiecare unitate de învăţământ.

STIRI SIMILARE >>

Cursuri suspendate vineri în 3.380 de unităţi de învăţământ din ţară
Cursuri suspendate în 18 de unităţi de învăţământ, din cauza frigului din săli
Poluare masivă cu petrol, în judeţul Constanţa
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Primarul Ploiestiului a protestat in fata Ministerului Mediului
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-23 16:25:16','10003','18.205.176.100')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata