Alertă în Neamţ: Zeci de bolnavi au ajuns la urgenţă după ce au mâncat la hramul mănăstirii Tazlău

10 Septembrie 2012 / Ora: 12:48
Tag-uri: Cod roşu, hramul mănăstirii Tazlău, Neamţ, spital, urgenţă, zeci de bolnavi
Iti place acest articol?  
 

S-a instituit cod roşu pentru situaţii de urgenţă, azi-noapte, în judeţul Neamţ. Zeci de persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu mâncare la hramul mănăstirii Tazlău. Trei copii şi 15 adulţi au rămas internaţi la Piatra Neamţ. Restul au primit îngrijiri medicale după care au fost lăsaţi să plece acasă.

Toţi cei care au ajuns la urgenţă au consumat preparate din peşte. În total, peste 300 de oameni au luat parte la sărbătoare.Sărbătoarea comunei Tazlău şi hramul mănăstirii cu acelaşi nume s-au încheiat la spital pentru o mare parte dintre localnici. La câteva ore după ce au mâncat li s-a făcut rău şi au început să sune la 112.

Medicii, însoţiţi de primarul din comună, au bătut din poartă în poartă, în căutare de posibile victime. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a instituit codul roşu, iar spitalele pe cel alb. Au fost chemaţi medici de acasă şi au fost puse în mişcare toate autospecialele din dotare pentru ca oamenii să fie duşi cât mai repede la spital.

Cei mai mulţi şi-au revenit după tratament şi au plecat acasă. Doar 18 oameni, dintre care trei copii, au rămas internaţi peste noapte.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi ai celei Sanitar-Veterinară, dar şi cei de la Oficiul Pentru protecţia Consumatorului trebuie să stabilească acum care a fost cauza toxiinfecţiei alimentare. Ei au recoltat deja probe biologice din mâncare şi aşteptă rezultatele.

STIRI SIMILARE >>

Laura Codruţa Koveşi susţine că DNA nu va rezolva problema corupţiei în România
Gelu Voican: Acuzatiile aduse lui Ion Iliescu sunt aberante. E vorba DOAR de patru morti
Cod rosu de inundaţii pe râuri din Gorj şi Vâlcea
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Buzau: Cum sa blochezi dezvoltarea economica la margine de oras
Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-08-05 16:23:33','14851','3.228.220.31')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata