A şasea zi de proteste: Mii de persoane au ieşit în Piaţa Universităţii şi marile oraşe din ţară

18 Ianuarie 2012 / Ora: 16:22
Tag-uri: diaspora, Piaţa Universităţii, protestatari, proteste, revendicări, ziua 6
Iti place acest articol?  
 


Câteva sute de persoane s-au adunat, miercuri după-amiază, în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a şasea zi de proteste.

La fel ca şi în zilele trecute, manifestanţii scandează lozinci împotriva preşedintelui şi premierului, au steaguri şi bannere cu mesaje împotriva conducerii politice a ţării.Sute de persoane participă la acţiuni de protest în mai multe oraşe din ţară, manifestanţii având pancarte şi scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.


Peste o sută de persoane s-au adunat în centrul municipiului Deva, în faţa statuii lui Decebal din Piaţa Victoriei, protestând faţă de preşedintele Traian Băsescu şi Guvern.

Protestatarii scandează "Hoţii" şi "Demisia" şi au pancarte cu mesaje precum "Jos Băsescu", "Demisia".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, locotenentul Nicolae Răducu, mitingul nu este autorizat, iar jandarmii îi vor supraveghea pe protestatari de la distanţă.

Alte câteva sute de persoane protestează la Hunedoara, Brad şi Orăştie, mesajul lor fiind împotriva şefului statului.


Miercuri, protestatarii s-au strâns în Piaţa Victoriei din Timişoara în jurul orei 14.00, ca şi în zilele precedente, majoritatea fiind revoluţionari. Acestora li s-au alăturat şi sindicalişti de la Cartel Alfa.

Protestatarii au steaguri tricolore şi pancarte pe care scrie "România salvează-te", "Jos Guvernul mafiot", "Jos Băsescu" şi scandează "Jos Boc", "Demisia" şi "Jos Băsescu".

Mitingul este autorizat până la ora 17.00, iar de la ora 18.00 în Piaţa Victoriei sunt aşteptaţi suporterii echipei Poli Timişoara, care vor protesta faţă de modificările aduse Legii 4 din 2008.


Un bărbat care avea o sabie a fost prins, miercuri, de jandarmi, în apropierea Prefecturii Constanţa, unde are loc un protest antiprezidenţial şi antiguvernamental, similar celor din zilele trecute.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în jurul orei 15.00, jandarmii care asigură măsurile de ordine publică la manifestarea organizată în faţa Prefecturii au descoperit un bărbat care avea o sabie de aproximativ 70 de centimetri lungime.

Bărbatul voia să se apropie de participanţii la miting, venind dinspre bulevardul Tomis către clădirea Prefecturii, moment în care a fost oprit, legitimat şi verificat de jandarmi. El era îmbrăcat în haine lungi, de culoare închisă, iar sabia o ţinea la spate, cu mânerul în sus.

Bărbatul are 41 de ani şi este din Bacău. El a spus că este preot şi că a fost trimis de Dumnezeu pentru a mântui România.

Acesta a fost dus la Secţia 3 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

 

Foto: Mădălin Ghica, nenea.ro.

 

STIRI SIMILARE >>

A cincea zi de proteste: Sute de oameni au ieşit la manifestaţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu
A patra zi de proteste: Mii de oameni protestează în mai multe oraşe din ţară
A treia zi de proteste în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară sub sloganul "Fără violenţă!"
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Primarul Ploiestiului a protestat in fata Ministerului Mediului
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-07-20 03:52:27','9336','54.162.151.77')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata