500 de tone de ajutoare au fost distribuite populaţiei sinistrate

16 Februarie 2012 / Ora: 19:51
Tag-uri: 500 de tone de ajutoare, populaţiei sinistrate
Iti place acest articol?  
 

Elicoptere şi autocamioane militare au distribuit populaţiei izolate, de la începutul operaţiunilor de sprijin umanitar, aproape 500 de tone de alimente, haine şi apă, în 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi.

"Până joi la prânz, au fost transportate 496 tone de alimente, haine şi apă, cu elicoptere şi autocamioane militare, către populaţia din 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi, în baza solicitărilor primite de la reprezentanţii administraţiei publice locale. De la începutul acestei operaţiuni, au fost executate 176 de misiuni umanitare, dintre care 120 cu autocamioane DAC 665 T, zece transporturi cu aeronave C-27J Spartan, două cu aeronava C-130 Hercules şi 44 cu elicoptere IAR-330 PUMA. Ajutoarele umanitare au fost oferite de persoane fizice şi juridice, de asociaţii şi patronate ale producătorilor din industria alimentară, precum şi de personalul armatei, în centrele de colectare deschise de Ministerul Apărării Naţionale în Bucureşti şi în garnizoane de pe cuprinsul întregii ţări", menţionează MAE într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul menţionează că Centrul de coordonare a podului aerian, constituit la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, din ordinul ministrului Apărării, Gabriel Oprea, a planificat şi joi zboruri cu aeronave C-27J Spartan pentru a prelua 12 tone de alimente şi bunuri aflate în centrele de tranzit de la Timişoara şi Câmpia Turzii. Acestea vor fi transportate de la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii la Flotila 95 Aeriană de la Bacău şi de pe aeroportul din Timişoara către aeroportul Mihail Kogălniceanu, jud. Constanţa, de unde vor fi distribuite, terestru sau aerian, către populaţia aflată în localităţile afectate de ninsori, precizează MApN.

Cinci elicoptere IAR-330 PUMA de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni au efectuat, joi, 11 misiuni în cadrul cărora au transportat 11 tone de alimente în localităţile Bisoca, Puieşti, Ciorăşti, Scutelnici, Pleşeşti şi Trăistieni din judeţul Buzău, şi în localităţile Frecăţei, Ciocile şi Măraşu din judeţul Brăila.

Potrivit sursei, alte trei elicoptere IAR-330 PUMA, ale Flotilei 86 Aeriană de la Feteşti, au transportat şase tone de alimente, de la aeroportul Mihail Kogălniceanu către localităţile Frecăţei, Ciocile şi Măraşu din judeţul Brăila. De la Flotila 95 Aeriană de la Bacău, trei elicoptere IAR-330 PUMA au transportat 2,3 tone de alimente către localităţile Ciorăşti din judeţul Buzău, şi localităţile Băleşti şi Voietin din judeţul Vrancea.

"De asemenea, un avion C-27J Spartan şi trei elicoptere IAR-330 PUMA sunt pregătite la Otopeni, Bacău şi Mihail Kogălniceanu, pentru a executa misiuni de evacuare medicală de urgenţă. Alte aproximativ 100 de tone alimente şi produse de strictă necesitate sunt transportate pe parcursul zilei de joi, cu ajutorul autocamioanelor, din centrele de colectare ale armatei, către localităţi din judeţele Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi şi Prahova", precizează MAPpN.

Ministerul precizează că Armata a intervenit şi acţionează în continuare, terestru şi naval, în judeţele din Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, pentru salvarea vieţilor puse în pericol şi pentru deszăpezirea căilor de acces.

STIRI SIMILARE >>

Monitorul Oficial online gratuit integral
Primarul din Năvodari, audiat la DNA pentru nereguli la licitaţii publice
Magiunul de Topoloveni, premiat la Bruxelles
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor
Sindicaliştii de la Dacia protestează în faţa Guvernului
Primarul Ploiestiului a protestat in fata Ministerului Mediului
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-07-20 17:05:26','10079','54.162.151.77')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata