SUA aprobă primul tratament preventiv împotriva SIDA

17 Iulie 2012 / Ora: 09:52
Tag-uri: SIDA, SUA, tratament preventiv, Truvada
Iti place acest articol?  
 

Agenţia americană pentru Controlul medicamentelor (FDA) a aprobat luni lansarea pe piaţă a medicamentului antiretroviral Truvada, primul tratament pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SIDA destinat persoanelor cu risc şi care ar trebui să contribuie, potrivit autorităţilor, la reducerea de noi infectări.

În urma unei recomandări a unui comitet de experţi, FDA a aprobat medicamentul antiretroviral produs de laboratorul american Gilead Sciences, 'cu scopul de a reduce riscul de transmitere a virusului SIDA (HIV) la subiecţi sănătoşi supuşi unui risc ridicat de a fi contaminaţi', a precizat agenţia într-un comunicat.

Truvada, luat zilnic, este destinat 'utilizării în scop profilactic înainte de un contact sexual cu un partener având virusul HIV (virusul imunodeficienţei umane), în combinaţie cu practici sexuale sigure, cum ar fi utilizarea prezervativului şi de alte măsuri de prevenire - screening periodic şi tratarea altor boli venerice - pentru a preveni transmiterea HIV la adulţi supuşi unui risc ridicat de îmbolnăvire', a mai spus agenţia.

'Truvada nu poate înlocui practicile sexuale sigure', a insistat FDA în comunicat.

Aprobarea FDA survine chiar înainte de Conferinţa Internaţională privind SIDA care va avea loc la Washington în perioada 22-27 iulie.

'În fiecare an, aproximativ 50.000 de adulţi şi adolescenţi americani sunt diagnosticaţi cu HIV în pofida metodelor de prevenire, a strategiilor educaţionale, a testelor de depistare şi a tratamentului pentru persoanele care au acest virus', a declarat directoarea FDA, Margaret Hamburg.

Obiectivul în SUA este 'de a reduce numărul de noi infecţii cu 25% până în 2015', a afirmat de asemenea în cadrul unei conferinţe de presă Dr. Debra Birnkrant, director al diviziei de produse antivirale din cadrul FDA. 'Ne aşteptăm ca aprobarea Truvada să contribuie la acest obiectiv', a adăugat ea.

Costul acestui tratament variază între 12.000 şi 14.000 de dolari pe an

STIRI SIMILARE >>

Farsa unor tineri din Ploiești după atacul de la Londra
Un caz de encefalită de căpuşe a fost confirmat la Sibiu
Cod galben de ploi si ninsori in mai mult de jumatate de tara
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Au apărut automatele care vând produse „parafarmaceutice” în aer liber
Eurespal, blocat la vânzarea în farmacii
Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită cu doi ani
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-03-28 18:53:56','13691','3.235.65.91')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata