Singurul spital privat acreditat din România se află la Baia Mare

18 Aprilie 2012 / Ora: 16:17
Tag-uri: acreditare, Baia Mare, Euroclinica, spital
Iti place acest articol?  
 

Singurul spital privat acreditat din ţară de către Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) este Euroclinica Hospital, din Baia Mare. Acesta este unul dintre cele patru spitale acreditate până acum de comisie, în iulie anul trecut. România era până atunci singura ţară din Uniunea Europeana care nu avea acreditat niciunul dintre cele 435 de spitale.

Euromedica Hospital şi-a inceput activitatea în februarie 2006, fiind primul furnizor privat de servicii spitaliceşti din Maramureş. Are 22 saloane, cu 44 de paturi şi specialităţi precum neurochirurgie, chirurgie generală, medicină internă, diabet şi obstetrică-ginecologie.

Următorul spital privat de pe listă este Spitalul Pelican din Oradea, care a primit deja vizita de acreditare, urmând să fie clasificat.Celelelte trei spitale acreditate sunt publice: Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti şi Spitalul Militar de Urgenţă "Constantin Papilian" din Cluj Napoca, toate publice.

În procesul de acreditare au fost înscrise 459 de spitale, dintre care 74 unităţi sanitare private. Aceste spitale vor fi evaluate în funcţie de opţiunile lor pe durata primului ciclu de acreditare care durează cinci ani, respectiv 2011 - 2015. Vor fi evaluate în medie 51 de spitale pe trimestru.

Acreditarea se face în funcţie de o serie de standarde si criterii pe baza cărora se va face evaluarea unităților spitalicești. Spre exemplu, un salon de spital nu are voie sa aibă mai multe de şase paturi.

 

STIRI SIMILARE >>

Salarii şi pensii mai mari, de la 1 iunie
Primăria Capitalei a aprobat mitingul USL pentru joi, de la ora 16.00
Zeci de profesori au dat primariile in judecata
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Au apărut automatele care vând produse „parafarmaceutice” în aer liber
Eurespal, blocat la vânzarea în farmacii
Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită cu doi ani
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-12-09 06:37:24','11556','18.207.255.49')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata