Ora de vară crește riscul de infarct

26 Martie 2012 / Ora: 11:13
Tag-uri: cercetătorii americani, infarct, ora de vara, studiu
Iti place acest articol?  
 

Trecerea la ora de vară ne poate afecta grav organismul, spun cercetătorii americani, care susţin că odată cu schimbarea orei riscul de infarct creşte cu aproximativ 10 procente.

Specialiştii americani spun că în ziua de luni riscul de infarct este mai ridicat, din cauza faptului că organismul nostru este dat peste cap de la schimbarea programului. La asta se adaugă şi ora de somn pe care o pierdem. De altfel, riscul de infarct este mai mare în zilele de luni, când, după o perioadă de relaxare, oamenii fac mai mult efort, întorcându-se la muncă.

Pe de altă parte, în luna octombrie, are loc reversul fenomenului. Atunci când noaptea devine mai lungă, riscurile scad. "Ceasul biologic al fiecărei celule o poate pregăti pentru orice formă de stres sau stimul. Atunci când trecem la ora de vară, celulele corpului nostru anticipau o oră în plus de somn, pe care nu o vor mai primi. Astfel, stresul va afecta instens organismul", explică Dr. Martin Young, specialist în boli cardio-vasculare.

Aşadar, trebuie să vă obişnuiţi treptat cu noul program. Încercaţi să vă bucuraţi de soarele de dimineaţă, faceţi puţină mişcare pentru a vă relaxa şi nu săriţi peste micul dejun.

STIRI SIMILARE >>

Opt din zece români suferă de intoleranţă alimentară
Persoanele de peste 60 de ani dorm mai bine
Sistemul naţional antigrindină naţional va costa peste 10 milioane de lei
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Au apărut automatele care vând produse „parafarmaceutice” în aer liber
Eurespal, blocat la vânzarea în farmacii
Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită cu doi ani
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-21 17:58:35','10986','3.229.118.253')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata