Bolnavii de Parkinson, ajutaţi de cititul cu voce tare

12 Aprilie 2012 / Ora: 10:43
Tag-uri: citit cu voce tare, Pakinson, remedii
Iti place acest articol?  
 

Cititul cu voce tare este una dintre modalităţile de a îmbunătăţi calitatea vieţii în cazul bolnavilor de Parkinson, explică miercuri medicul Antonio Yusta Izquierdo, neurolog la Hospital USP San Camilo din Madrid, cu ocazia Zilei Internaţionale a Bolii Parkinson.

Antonio Yusta Izquierdo le recomandă pacienţilor să aibă încredere în neurolog, să ducă o viaţă sănătoasă care să includă mersul pe jos timp de una sau două ore şi să ia medicamentele cu 15 minute înainte de masă pentru a le îmbunătăţi absorbţia, informează Europa Press.

În cazul acestei boli este vorba de moartea precoce a unui grup de neuroni localizaţi în trunchiul cerebral. 'Cauza morţii atât de timpurii a acestui grup de neuroni este, până în prezent, necunoscută', spune Antonio Yusta Izquierdo. Potrivit acestuia, 's-au văzut cazuri familiale, mai ales când se declanşează la vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani. S-au găsit până la 13 gene implicate'.

STIRI SIMILARE >>

Activitatea unităţilor de învăţământ se va desfăşura normal joi în 26 de judeţe
Laura Codruța Kovesi, verificată de Inspecția Judiciară
Statul suportă o parte din contribuţia de sănătate pentru 4 categorii de persoane fizice, dacă angajatorii cresc salariile cu 20 %
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Ministerul Sanatatii depune plangere penala impotriva anti-vaccinistilor
Incepe campania gratuita de imunizare
Ministrul Sănătății face apel la populație să doneze sânge
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2018-10-17 21:40:23','11403','54.225.26.44')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata