Miron Mitrea, audiat la DNA

06 Octombrie 2011 / Ora: 10:40
Tag-uri: audiat, corupţie, DNA, Miron Mitrea
Iti place acest articol?  
 

Senatorul PSD Miron Mitrea a venit, joi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat în dosarul în care este cercetat pentru corupţie, retrimis de instanţă la procurori pentru completarea urmăririi penale.

La intrarea în sediul DNA, Miron Mitrea a declarat că a fost chemat de procurori în acest dosar, arătând că va face mai multe declaraţii la ieşire.

Dosarul senatorului Miron Mitrea a fost iniţial trimis în judecată la instanţa supremă. În 16 mai 2011, un complet de cinci judecători a decis restituirea la Direcţia Naţională Anticorupţie a dosarului, pentru completarea urmăririi penale.

În 31 ianuarie, un complet de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) decisese restituirea dosarului senatorului PSD Miron Mitrea la Direcţia Naţională Anticorupţie, apreciind că sunt anumite vicii de procedură.

"Inculpatul Miron Mitrea a fost trimis în judecată pentru o faptă pentru care nu s-a dispus extinderea acţiunii penale pentru săvârşirea de noi acte materiale, reţinute de procuror prin ordonanţa din 12 noiembrie 2008 (care o privea pe inculpata Irina Paula Jianu) şi fără a se pune în mişcare acţiunea penală pentru noi acte materiale, reţinute în aceeaşi ordonanţă care o privea pe inculpata Irina Paula Jianu", se arăta în motivarea deciziei completului de trei judecători al ICCJ din 31 ianuarie, dată publicităţii în 4 aprilie.

În motivarea deciziei ICCJ se reţinea faptul că deşi, în 12 noiembrie 2008, s-au extins cercetările şi începerea urmăririi penală cu privire la noi acte materiale în ce o priveşte pe Irina Jianu, procurorii DNA nu i le-au prezentat şi lui Miron Mitrea.

STIRI SIMILARE >>

Referendumul privind desfiinţarea judeţului Constanţa s-a încheiat
Google sărbătoreşte Ziua Pământului printr-un doodle floral interactiv VIDEO
Angajatii din penitenciare ies in strada
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare
Comisia Iordache a adoptat raportul de modificare a Codului Penal
CCR amana dezbaterea pe completurile specializate pana dupa ultimul termen din procesul lui Dragnea
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-21 17:45:58','6807','3.229.118.253')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata