Mircea Diaconu, cercetat de ANI

27 Octombrie 2011 / Ora: 09:34
Tag-uri: ANI, Mircea Diaconu
Iti place acest articol?  
 

ANI sesizează Parchetul instanţei supreme să-l cerceteze pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pe Mircea Diaconu, întrucât acesta este şi senator şi director la Teatrul "C.I.Nottara", iar pe de altă parte pentru că favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la teatru.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că sunt indicii referitoare la posibila săvârşire de către Mircea Diaconu, director în cadrul Teatrului "C.I. Nottara" şi senator a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzute şi pedepsite de art. 2531 şi art. 248 din Codul Penal al României.

În urma evaluărilor demarate în 15 noiembrie 2010, s-au constatat că în 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, soţia lui Mircea Diaconu, în calitate de salariat al Teatrului "C.I. Nottara", a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, în data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic.

Maria Diana Diaconu a exercitat, în perioada 19 noiembrie 2001 - 15 august2007, funcţia de actor în cadrul Teatrului "C.I. Nottara".

Cererea sa a fost aprobată de către directorul Teatrului "C.I. Nottara", Mircea Diaconu, deşi nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului de regizor artistic, de minim un an experienţă în domeniul regiei, maria Diaconu având la acea dată numai două luni de la absolvirea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti, Secţia "Artele Spectacolului de teatru (regie de teatru)".

În cadrul concursului organizat la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost preşedinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate în care i-a acordat soţiei sale calificativul maxim.

În 15 august 2007, Maria Diana Diconu a fost promovată în funcţia de regizor artistic. Beneficiul patrimonial, constând în veniturile salariale, obţinut în perioada 2007 - 2010 de către aceasta a fost de 83.684 de lei.

Agenţia Naţională din Integritate a constatat printr-o decizie din 27 ianuarie că Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, pe lângă calitatea de parlamentar, acesta ocupă şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins ca nefondată, în 16 septembrie, contestaţia lui Mircea Diaconu faţă de decizia ANI, senatorul anunţând că va contesta hotărârea la instanţa supremă.

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu, pe 15 noiembrie 2010, în urma publicării unui material de presă cu privire la posibila nerespectare de către Mircea Diaconu a regimului juridic al incompatibilităţilor.

Potrivit ANI, Mircea Diaconu este senator din 19 decembrie 2008, iar de atunci a fost simultan şi director-manager al Teatrului "C.I. Nottara".

 

 

STIRI SIMILARE >>

Restricții de trafic în Capitală până pe 31 august, pentru concertul lui Roger Waters
Alertă cu bombă la o clădire de birouri din Capitală
SRI: Cei care au telefoane cu sistem android pot fi vizaţi de ameninţări informatice.
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Avocatii bucuresteni protesteaza astazi pe scarile Curtii de Apel
Aurelian Bădulescu, chemat la Parchet după ce a recunoscut că a mințit în dosarul 10 august
Generalul Ciuca nu mai este seful Armatei
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-02-18 12:52:16','7363','18.206.175.155')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata