DNA cere închisoare cu executare pentru Adrian şi Dana Năstase în dosarul "Zambaccian"

20 Martie 2012 / Ora: 10:59
Tag-uri: închisoare cu executare, Adrian Năstase, Dana Năstase, DNA, dosarul "Zambaccian"
Iti place acest articol?  
 

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a solicitat, marţi, la instanţa supremă, pedepse de închisoare cu executare în cazul fostului premier Adrian Năstase, a soţiei acestuia, Daniela Năstase şi a Irinei Paula Jianu, în dosarul "Zambaccian" în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

În faţa judecătorilor instanţei supreme, procurorul DNA a arătat că acuzaţiile de luare de mită şi şantaj în cazul lui Adrian Năstase sunt pe deplin probate prin înregistrări ambientale, acte şi expertize contabile ce dovedesc aducerea unor importuri din China prin societatea Vertcon.

Procurorul a explicat că societatea Vertcon a colaborat cu firmele chinezeşti verificate doar în cazul aducerii bunurilor care ulterior s-au regăsit în imobilul din strada Zambaccian, ceea ce ar dovedi acuzaţia adusă de anchetatori fostul premier Adrian Năstase.

Procurorul a cerut instanţei condamnarea la pedepse de închisoare cu executare în cazul fostului premier Adrian Năstase, a soţiei acestuia, Daniela Năstase şi a fostului şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Paula Jianu. Cele mai mari limite de pedeapsă în cazul acuzaţiilor din acest dosar sunt între trei şi zece ani de închisoare.

În schimb, avocatul familiei Năstase susţine că procurorii nu au practic un corp delict care să demonstreze infracţiunea. Este vorba de suma de 118.650 de dolari despre care DNA susţine că a fost dată de familia Năstase lui Ioan Păun şi care a fost confiscată de procurori fiind considerată corp delict.

"Noi am avut tăria şi timpul să ne uităm la toate bancnotele fotografiate de către DNA. Data tipării în Trezoreria SUA a 225 de bancnote de 100 de dolari este în anii 2005 şi 2006, deci ulterior datei de februarie 2004 când se susţine că aceşti bani au ajuns în posesia domnului Păun", a declarat avocatul.

"Din materialul din dosar rezultă indubitabil că dosarul a fost fabricat de DNA", a adăugat acesta.

Instanţa supremă judecă, marţi, ultimul termen în dosarul "Zambaccian".

Adrian Năstrase, Dana Năstase şi Paula Jianu au dat în 27 februarie primele declaraţii în dosarul "Zambaccian" de la începerea cercetărilor.

Adrian Năstase a arătat în declaraţia dată în faţa instanţei la termenul din 27 februarie că nu l-a şantajat niciodată pe fostul consul Ioan Păun şi că nu i-a dat niciodată bani pentru a-i aduce mai multe bunuri din China.

STIRI SIMILARE >>

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii"
Pronunţarea în dosarul "mătuşa Tamara", amânată
Medicii de familie blochează activitatea, de vineri. Fără reţete compensate şi trimiteri
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare
Comisia Iordache a adoptat raportul de modificare a Codului Penal
CCR amana dezbaterea pe completurile specializate pana dupa ultimul termen din procesul lui Dragnea
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-04 13:53:08','10852','18.232.186.117')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata