Proiecte în valoare de 101 milioane lei pentru împădurirea terenurilor agricole degradate

23 August 2011 / Ora: 14:16
Tag-uri: impadurire, proiect împădurire
Iti place acest articol?  
 

Programul privind îmbunătăţirea calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate a consemnat la ultima evaluare proiecte în valoare de peste 101 milioane lei aprobate, echivalentul a 4.109 hectare, relevă datele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), publicate pe site-ul instituţiei.

Astfel, în cadrul comitetelor de avizare a proiectelor depuse în sesiunea precedentă a programului derulat de către AFM, cele mai mari valori eligibile au fost acordate proiectelor din judeţul Vaslui, în judeţul Bălăşeşti - 3,55 milioane lei, respectiv comuna Măldăieni (judeţul Teleorman) - 3,496 milioane lei.

Valori apropiate au fost aprobate pentru localitatea Mârşani (judeţul Dolj) - 3,49 milioane lei, comuna Dăbuleni (judeţul Olt) - 3,46 milioane lei şi localitatea Celaru (judeţul Dolj) - cu 3,44 milioane lei.

La polul opus, cu finanţări mai mici, au fost aprobate proiecte ce se vor derula în comuna Dudeştii Vechi (judeţul Timiş) - 559.000 lei şi în comuna Becicherecu Mic (judeţul Timiş) - 445.000 lei.

AFM a demarat, în data de 18 iulie a.c., o nouă sesiune de depunere a dosarelor de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor degradate, reconstrucţia ecologică şi
gospodărirea durabilă a pădurilor.

Deşi iniţial sesiunea trebuia să se încheie în data de 19 august, aceasta a fost prelungită până pe data de 31 august printr-un ordin semnat de către Gheorghe Popescu, preşedintele AFM.

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 89.000.000 lei, iar fiecare proiect poate primi maxim 3.500.000 lei finanţare.

Banii se acordă în proporţie de până la 100% din cheltuielile eligibile ale unui proiect. Solicitanţi eligibili în cadrul Programului sunt unităţile administrativ-teritoriale care au în proprietate/administrare terenuri degradate, ce pot fi ameliorate prin lucrări de împădurire, în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic şi a îmbunătăţirii condiţiilor de mediu.

Solicitanţii eligibili, interesaţi să aplice în cadrul Programului, pot consulta Ghidul de finanţare, publicat în Monitorul Oficial al României din 4 iulie 2011.
STIRI SIMILARE >>

Cod galben de viscol: Zeci de trenuri anulate, mai multe drumuri sunt închise sau cu restricţii
Opt linii de cale ferată închise, alte 12 cu restricţii, 165 de trenuri anulate
Cod galben de ploi, prelungit
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Modificarea Codului Fiscal, pusă pentru a treia oară pe ordinea de zi a Guvernului
Demisie din PNL, după 27 de ani
Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-12-09 07:26:45','5982','18.207.255.49')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata