PER va monitoriza în această vară gradul de poluare a Mării Negre

21 Aprilie 2011 / Ora: 15:14
Tag-uri: Marea Neagră, PER
Iti place acest articol?  
 

Reprezentanţii Partidului Ecologist Român au anunţat joi, la săptămânala conferinţă de presă, că de la 1 iunie PER va monitoriza toate pierderile de lichide poluante şi solide de la vasele în tranzit prin Marea Neagră.

Vicepreşedintele PER, Lucian Matei, a precizat că monitorizarea se va face cu echipe speciale, care vor patrula pe parcursul întregii veri pe traseul Mangalia-Constanţa-Sulina, cu o şalupă specială.
"Rezultatele investigaţiilor vor fi puse apoi la dispoziţia Ministerului Mediului şi a opiniei publice pentru a se întocmi rapoarte speciale privind poluarea Mării Negre. Deplasarea şalupei cu specialiştii noştri se va face zilnic, astfel încât totul să fie atent monitorizat", a declarat pentru AGERPRES Lucian Matei.

La conferinţa PER de joi a fost marcată şi Ziua Pământului, 22 aprilie, prilej cu care liderii ecologişti şi-au însuşit Declaraţia universală a drepturilor Mamei-Pământ, adoptată anul trecut la Conferinţa mondială a popoarelor asupra schimbării climatice şi drepturile Pământului-Mamă, din Bolivia (Cochabamba).

În acest context al Zilei Pământului, prim-vicepreşedintele PER, Viorel Pană, a reiterat şi de această dată nevoia de păstrare a naturii şi a mediului înconjurător, în contextul schimbărilor climatice care au loc.
STIRI SIMILARE >>

Incendiile din Munţii Lotrului nu sunt complet stinse, după trei zile
Primul functionar public virtual din Romania se numeste Antonia
Plasele pescăreşti continuă să decimeze populaţiile de delfini din Constanţa
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Modificarea Codului Fiscal, pusă pentru a treia oară pe ordinea de zi a Guvernului
Demisie din PNL, după 27 de ani
Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-21 18:27:15','3538','3.229.118.253')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata