Noua Arcă a lui Noe: Oraşul plutitor care ne scapă de dezastrele climatice

04 Martie 2011 / Ora: 10:22
Tag-uri: dezastru climatic, oraş pluitor
Iti place acest articol?  
 

Arată ca o structură dintr-un film SF, însă acest oraş plutitor bizar ar putea fi soluţia perfectă pentru oraşele devastate de vremea extremă. Incredibila structură are 365 metri înălţime, acoperă o suprafaţă de 9 milioane de metri pătraţi şi poate găzdui până la 40.000 de oameni.

"Arca lui Noe" are tot ce se poate găsi într-un oraş normal - de la hoteluri, la magazine, cazinouri şi şcoli.

Designul futurist înglobează şi grădini, lifturi speciale pentru deplasarea locuitorilor pe verticală şi trotoare rulante pentru pietoni.

Structura a fost inspirată din devastarea oraşului american New Orleans de către uraganul Katrina în 2005. Pagubele au fost atât de mari, încât comunitatea încă se mai află în proces de reconstrucţie.

Un grup de arhitecţi din Boston a creat "Arca lui Noe" care va sta pe malul râului Mississippi şi va ajuta la prevenirea unei astfel de tragedii. Structura se numeşte New Orleans Arcology Habitat sau NOAH, este în formă de triunghi şi scapă de vremea extremă permiţând vântului să treacă prin mijlocul său.

NOAH are panouri create special pentru uragane şi poate trece prin astfel de furtuni fără ca locuitorii săi să aibe de suferit.

Echipa a avut trei lucruri în minte când a realizat proiectul. "Primul lucru este să prevenim daunele fizice şi psihice din timpul evenimentelor meteo extreme. A doua provocare este faptul că New Orleans are prea multă apă. Oraşul a fost construit la nivelul mării şi sub nivelul ei, aşa că este uşor inundabil. A treia provocare este solul, care este foarte moale, argilos, făcând dificilă construcţia unor structuri mari", a explicat arhitectul Kevin Schopfer.

"Soluţia noastră este să trecem să transformăm aceste provocări în avantaje, prin introducerea unei platforme urbane plutitoare", a arătat arhitectul.

Super-oraşul va pluti într-o poziţie fixă, într-un bazin gigantic umplut cu apă. Acesta va fi creat pe malurile râului Mississippi şi extins în el.

Echipa de arhitecţi spune că structura poate fi construită în orice zonă urbană de coastă.
STIRI SIMILARE >>

Accident cu opt răniţi în Ştefăneşti
Azi se deschide o nouă autostradă!
Coua Constitutie: Comisia a adoptat un amendament BNR legat de transferul de prerogative si adoptarea euro
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Modificarea Codului Fiscal, pusă pentru a treia oară pe ordinea de zi a Guvernului
Demisie din PNL, după 27 de ani
Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-20 23:52:01','2487','35.175.201.14')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata