Nivel-record de radiaţii la Fukushima

01 August 2011 / Ora: 20:13
Tag-uri: Fukushima, radiaţii
Iti place acest articol?  
 

Un nivel-record de radiaţii a fost înregistrat între clădirile celor două reactoare avariate ale centralei nucleare de la Fukushima, a anunţat luni compania Tokyo Electric Power (TEPCO), care gestionează centrala avariată de cutremurul urmat de un tsunami, la 11 martie, relatează AFP.

Potrivit TEPCO, nivelul de radiaţii atinge cel puţin zece sieverţi pe oră, în apropierea molozului strâns între reactoarele 1 şi 2 ale acestei centrale avariate de puternicul cutremur urmat de un tsunami uriaş care a devastat nord-estul Japoniei, în urmă cu aproape cinci luni.

Cel mai ridicat nivel anterior de radiaţii din incinta centralei Fukushima Daiichi a fost înregistrat la 3 iunie. Acesta era de trei până la patru sieverţi pe oră, în interiorul reactorului numărul unu.

"Efectuăm, în continuare, verificări asupra cauzei unor asemenea niveluri ridicate de radioactivitate", a explicat un purtător de cuvânt al TEPCO.

Guvernul şi TEPCO prevăd, în continuare, să stabilizeze situaţia de la Fukushima, făcând eforturi să aducă reactoarele către o stare numită de "oprire la rece", până în ianuarie. De la accident, au avut loc diferite acţiuni, pentru coborârea progresivă a temperaturii combustibilului, mai ales cu ajutorul unui sistem de circulare a apei de răcire.

După 11 martie, în incinta Fukushima a avut loc o serie de avarii, între care şi explozii de hidrogen, care au distrus o parte a clădirilor şi au determinat emanaţii importante de substanţe radioactive în mediul înconjurător.

Cu toate acestea, Guvernul a anunţat, recent, că nivelurile de radiaţie din împrejurimile centralei au înregistrat o valoare cu două milionimi mai mică decât vârful înregistrat la 15 martie.

Aproximativ 80.000 de persoane, care locuiau, anterior, pe o rază de 20 de kilometri de centrală sau în localităţi care au fost deosebit de contaminate, au fost nevoite să îşi abandoneze locuinţele, din cauza riscurilor pentru sănătate.STIRI SIMILARE >>

Zăpadă de 50 de centimetri pe pârtiile din Poiana Braşov şi Predeal
ANAf publica azi numele persoanelor fizice care trebuie sa dea bani la stat
Comercianţii craioveni vând carnea de porc pentru sărbători pe datorie
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Modificarea Codului Fiscal, pusă pentru a treia oară pe ordinea de zi a Guvernului
Demisie din PNL, după 27 de ani
Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-08-05 15:46:24','5633','3.228.220.31')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata