Ministerul Mediului va interzice vânătoarea în Delta Dunării

30 Iunie 2012 / Ora: 10:01
Tag-uri: Delta Dunării, interzice, Ministerul Mediului, vânătoarea
Iti place acest articol?  
 

Ministerul Mediului va interzice vânătoarea în Delta Dunării, cu excepţia animalelor dăunătoare, a anunţat vineri seară ministrul Rovana Plumb, în cadrul festivalului "D'ale Gurii Dunării", organizat cu ocazia Zilei Dunării.

Rovana Plumb a precizat că ministerul a emis un ordin ce va pleca luni la Monitorul Oficial, prin care se interzice vânătoarea în Delta Dunării, cu excepţia animalelor dăunătoare. Nici acestea nu vor putea fi, însă, vânate oricum, ci pe anumite cote, stabilite cu experţii şi societatea civilă.
Decizia ministerului vine după ce Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă care reglementează măsuri economico-sociale în Delta Dunării, introducând în actul normativ posibilitatea "vânătorii raţional reglementate" în cadrul rezervaţiei, dar şi facilitarea pescuitului pentru consum propriu al rezidenţilor, dar şi a braconajul masiv din Deltă. Pentru a atrage atenţia asupra acestei mari probleme, Liviu Mihaiu, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta a declarat că va duce la Ministerul de Interne, responsabil cu prinderea braconierilor, o canistră de benzină şi o plasă de pescuit.

El a explicat că autorităţile au nevoie de benzină ca să poate porni pe urmele braconierilor, o scuză des folosită, iar plasa de pescuit le arată ce unelte folosesc ei.

"Delta este în mâna braconierilor, este cucerită de ei. Am fost prima ţară care a interzis pescuitul la sturioni pe 10 ani - cel mai valoros peşte din lume - însă braconierii tot îl vânează", a declarat Liviu Mihaiu.

Liviu Mihaiu a precizat că Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, organizatoare a festivalului "D'ale gurii Deltei", a dorit să aducă şalău, chefl şi calcan la Bucureşti, însă, din cauza braconajul, aceşti peşti nu se mai găsesc prin Dunăre.

"Ziua Dunării ar trebui să fie în fiecare zi. Eu consider că există, datorită asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta. Ea ne arată tuturor că Delta reprezintă o mare tradiţie recunoscută prin cultură, gastronomie, prin toate valorile ei", a mai spus Rovana Plumb. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Taxa pentru pescuit va fi anulată în Delta Dunării
Accident grav pe DN1: Fiica şefului ISU Prahova a murit, alte patru persoane au fost rănite
Temperaturi de până la 26 grade Celsius, în următoarele două săptămâni
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Modificarea Codului Fiscal, pusă pentru a treia oară pe ordinea de zi a Guvernului
Demisie din PNL, după 27 de ani
Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-21 21:47:12','13308','34.229.131.116')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata