Marea Mediterană, ameninţată de insulele din plastic

11 Martie 2011 / Ora: 15:30
Tag-uri: insule de plastic, Marea Mediterană
Iti place acest articol?  
 

Cantitatea obiectelor din plastic care plutesc în apele Mării Mediterane, între Franţa, Spania şi Italia, a ajuns să o depăşească pe cea a "continentului de gunoi" din Oceanul Atlantic.

Pentru a întâlni o "insulă de plastic", precum cele deja prezente în Oceanul Pacific sau Atlantic, este suficient sa călătorim spre nordul Mării Mediterane, zonă în care plutesc cantităţi impresionante de gunoaie, 73% din totalul acestora fiind format din obiecte de plastic, relatează RAI.

Alarma cu privire la acest fenomen a fost lansată de raportul prezentat de un grup de specialişti italieni în oceanografie, intitulat "Impactul plasticului şi al pungilor de plastic asupra mediului marin", prezentat joi, la Roma.

Plasticul reprezintă al treilea principal gunoi, după ţigări şi sticle, aşa cum evidenţiază Programul Naţiunilor Unite Pentru Mediu, producând imense pagube la nivelul faunei marine.

Anual, circa un milion de păsări mor sufocate sau prinse în capcana pungilor de plastic aruncate în apele mărilor şi oceanelor, iar broaştele ţestoase, confundându-le cu hrana lor de bază, meduzele, mor şi ele, din cauza blocării aparatului digestiv.
STIRI SIMILARE >>

Târg Gaudeamus de carte școlară
Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat în dosarul Mineriadei
Guvernul a avizat introducerea timbrului de mediu, din 15 martie
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Modificarea Codului Fiscal, pusă pentru a treia oară pe ordinea de zi a Guvernului
Demisie din PNL, după 27 de ani
Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2018-12-15 08:58:57','2643','35.175.182.106')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata