Elicoptere MAI cu saci cu apă intervin pentru stingerea incendiului de pe Muntele Cozia

09 Septembrie 2012 / Ora: 11:27
Tag-uri: Elicoptere MAI, Muntele Cozia, saci cu apă, stingerea incendiului
Iti place acest articol?  
 

Peste 8.000 de saci cu apă vor fi aruncaţi din elicopterele MAI duminică în zona versantului Cozia pentru a stinge incendiul izbucnit sâmbătă, a declarat prefectulde Vâlcea, Petre Nadolu.

"Încercăm toate soluţiile pentru a stinge acest incendiu. Echipele ISU acţionează concertat, au stat toată noaptea aici şi au delimitat perimetrele focarelor, deşi s-au confruntat cu vântul care bate cu putere aici, la peste 1.000 de metri. Turba şi zona uscată a unor păduri au făcut extrem de dificilă intervenţia aici. Incendiul s-a întins pe o suprafaţă de peste trei hectare. Deja s-au efectuat primele zboruri cu apă deasupra, azi le vom continua. Nu se cunosc cu exactitate cauzele. Din păcate, ne confruntăm cu cea mai cunoscută zonă turistică din judeţ, vârful Cozia", a afirmat prefectul Mircea Nadolu.

Un incendiu de vegetaţie uscată care a afectat ulterior şi coronamentul pădurii de molid a izbucnit sâmbătă pe versantul de sud al Muntelui Cozia, pe zona cuprinsă între releul de televiziune de la cota 1.600 până spre Mănăstirea Stânişoara.

Echipele ISU au intervenit toată seara iar noaptea de sâmbătă spre duminică s-au străduit să localizeze focarele de incendiu.

Muntele Cozia este punctul de interes turistic cel mai cunoscut din judeţul Vâlcea, are nenumărate trasee care urcă spre cabana Cozia (1.648 m), vârful Cozia fiind vizibil din mai multe localităţi - Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti.


Este declarat arie naturală protejată - Parcul Naţional Cozia - foarte multe elemente de faună şi floră fiind declarate unicate aici, fiind printre puţinele zone montane unde stejarul creşe până la o altitudine de 1.000 de m.

MAI a anunţat duminică printr-un comunicat că un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a decolat de la baza aeriană Băneasa, la ora 7,40, pentru a interveni în sprijinul pompierilor din judeţul Vâlcea.

Potrivit MAI, misiunea este executată pentru stingerea unui incendiu izbucnit în zona fondului forestier din comuna Sălătrucel şi Parcul Naţional Cozia, aparţinând Ocolului Silvic Călimăneşti.

Pentru limitarea şi stingerea focarelor acţionează, cu mijloace de primă intervenţie, 30 de pompieri ai ISUJ Vâlcea şi 40 de lucrători din cadrul Direcţiei Silvice Vâlcea şi ai serviciilor voluntare Călimăneşti şi Sălătrucel, precizează MAI.

STIRI SIMILARE >>

Incendiul de pe Muntele Cozia s-a extins până la Mănăstirea Stânişoara
Sorin Oprescu urmează să fie suspendat din funcția de primar general
Victor Ponta, audiat la DNA Oradea, în dosarul lui Mircea Govor
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Modificarea Codului Fiscal, pusă pentru a treia oară pe ordinea de zi a Guvernului
Demisie din PNL, după 27 de ani
Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-03-28 20:32:11','14824','3.235.65.91')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata