2.000 de localităţi din România au un nivel de poluare cu nutrienţi care depăşeşte limita admisă

16 Mai 2012 / Ora: 13:04
Tag-uri: 2.000 localităţi, nutrienţi, poluare, România
Iti place acest articol?  
 

Aproape 2.000 de localităţi din România au un nivel de poluare cu nutrienţi care depăşeşte limita admisă de 50 de mg/litru, fapt care necesită investiţii în toate aceste localităţi, a declarat, miercuri, ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, la conferinţa de deschidere a campaniei de sensibilizare şi conştientizare a proiectului "Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi".

Şeful de la Mediu a subliniat că, în prezent, 50% din populaţia României nu este racordată la reţelele de canalizare şi apă curentă, fapt pentru care MMP şi-a propus să continue programele de investiţii în acest domeniu, fiind "absolut vital şi necesar" ca cetăţenii României să beneficieze de o apă curată, din surse care să nu fie contaminate.

"Acest proiect se desfăşoară în principal pe 10 din cele 11 bazine hidrografice. Nu trebuie să privim nişte date statistice într-un mod cât se poate de sec sau portabil şi mă refer la cele transmise de Comisie Europeană privind poluarea cu nutrienţi în special în zona de sud a României. Dar, în urma analizelor făcute şi a evoluţiilor monitorizării, s-a demonstrat că avem o poluare cu nutrienţi la nivelul întregii ţări, de aceea şi proiectul se desfăşoară integrat în 34 de judeţe. La ora actuală am descoperit că sunt aproape 2.000 de localităţi în care nivelul de poluare cu nutrienţi depăşeşte limita admisă de 50 de mg/litru, de aceea investiţiile sunt absolut necesare în toate aceste localităţi din cadrul proiectului", a spus Rovana Plumb.

Potrivit acesteia, investiţiile vizează construirea de platforme pe care să se depoziteze deşeurile sau gunoaiele de grajd, care, lăsate în locuri neamenajate, contaminează solul, apărând poluarea cu nutrienţi, ce poate conduce la diverse forme de îmbolnăvire. Ulterior, acest gunoi de grajd poate fi valorificat şi transformat în îngrăşământ pentru agricultura ecologică. "În prezent avem peste 1.100 de platforme şi urmează să se mai investească încă pentru 18 platforme", a menţionat ministrul Mediului.

STIRI SIMILARE >>

Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Timiş, la comercianţi de bijuterii
Examenul de Bacalaureat va fi organizat ca anul trecut
Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda, ridicat de DNA. Ponta l-a demis din postul de secretar de stat
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Modificarea Codului Fiscal, pusă pentru a treia oară pe ordinea de zi a Guvernului
Demisie din PNL, după 27 de ani
Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-08-05 16:32:59','12222','3.228.220.31')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata