Celebrul neuropsihiatru francez Boris Cyrulnik revine în România

07 Ianuarie 2019 / Ora: 11:06
Tag-uri: Boris Cyrulnik, cursuri, Institut Petite Enfance România, neuropsihiatru, teoria atașamentului
Iti place acest articol?  
 

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, începe sesiunea inaugurală de cursuri de formare a Institutului Petite Enfance Boris Cyrulnik România (IPERo), prima filială din afara Franței. Cursurile vor avea loc la CEREFREA Villa Noël, începând cu orele 9:30.

Primul modul, "Importanța perioadei 0-6 ani - Teoria atașamentului - Nișa senzorială", va fi susținut chiar de neuropsihiatrul Boris Cyrulnik, fondatorul Institutului și creatorul întregului sistem de formare ce are la bază Teoria Atașamentului. Potrivit acesteia, încrederea în sine le oferă copiilor șansa de a învăța cu plăcere, îi formează pentru școală și îi pune în relație cu elementele esențiale din viața de adult.

A doua parte a zilei va avea ca temă "Pentru a înțelege mai bine bebelușii - Aportul neuroștiinței" și va fi susținută de doamna Anne-Sophie Rochegude, Directorul Științific al Institutului Petite Enfance Boris Cyrulnik Paris.

Institutul Petite Enfance din București aduce un concept educațional nou în România și oferă cursuri pentru formarea educatorilor, persoanelor care lucrează în centrele sociale, asistentelor medicale și oricărei persoane interesate și implicate în dezvoltarea copiilor între 0 și 6 ani, precum și părinților, viitorilor părinți sau bunicilor.

Institutul Petite Enfance a format peste 650 de persoane în această tehnică educațională, ale cărei rezultate excelente sunt recunoscute la nivel internațional. Când educatorul valorizează relația cu copilul, transmiterea informației se face foarte simplu. "În școlile din Finlanda și Suedia, educarea se face fără nicio lacrimă și numai cu zâmbete", a declarat Boris Cyrulnik.

În România, metoda sa este aplicată în cadrul grădinițelor înființate și coordonate de Camelia Vețeleanu, grădinițele "Le Carrousel". Absolventă a cursurilor de formare IPE Boris Cyrulnik Paris, Camelia Vețeleanu este membru fondator și manager al Institutului "Petite Enfance" România.

Pentru înscrieri la cursurile inaugurale IPERo: https://www.boris-cyrulnik-ipe.ro/contact/page-inscription 

Va fi asigurată traducerea simultană. Sesiunea inaugurală este gratuită, taxa de participare la modulele următoare este de 350 lei/modul sau 2.600 lei/formare integrală.

Înființat în 2014 de către Boris Cyrulnik, Institutul Petite Enfance își propune: să ofere profesioniștilor din învățământul preșcolar formări adaptate pe o bază educativă, să scurteze procesul de punere în practică a progreselor în cercetarea din domeniul copilăriei mici, să încurajeze și să susțină noi arii de cercetare în acest domeniu. În acest sens Institutul oferă cursuri de formare deschise atât tuturor profesioniștilor din învățământul preșcolar, cât și părinților, bunicilor și viitorilor părinți.

Boris Cyrulnik a lansat filiala română a Institutului în cadrul unei acțiuni la București în iunie 2018.

STIRI SIMILARE >>

Grevă generală pe 31 octombrie în spitale
Legile Justitiei scot iar oamenii in strada
Ministrul Cercetarii Mihnea Costoiu inventează cuvinte
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Protest la simularea Bac 2019
Pressone.ro: Strategul Darius Vâlcov a plagiat cel puţin 50% din teza sa de doctorat în economie
Celebrul neuropsihiatru francez Boris Cyrulnik revine în România
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-07 14:20:41','26895','35.173.48.53')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata