”Flacăra democraţiei”, reaprinsă după incidentul de la Orşova, îşi continuă parcursul

23 Iulie 2012 / Ora: 09:03
Tag-uri: ”Flacăra democraţiei”, incident, Orşova, reaprinsă
Iti place acest articol?  
 

"Flacăra democraţiei" a fost adusă, duminică seară, la Craiova, de mai mulţi tineri din judeţul Dolj, care au preluat-o de la graniţa cu judeţul Mehedinţi de la colegii implicaţi în incidentul de la Orşova, care au aprins apoi o altă torţă.

Torţa a fost adusă mai mulţi tineri din Dolj, care au alergat cu ea pe străzile Craiovei, iar la ora 21.30 aceştia au adus-o pe esplanada Teatrului Naţional, unde au fost aşteptaţi de aproximativ 70 de simpataizanţi şi membri ai PDL, care au aprins alte 20 de torţe.

Preşedintele interimar al PDL Dolj, Marian Jean Marinescu, a precizat că "flacăra democraţiei" care a ajuns la Craiova nu este cea originală, întrucât aceea a fost distrusă la Orşova.

"Tinerii au adus o torţă nouă, care a fost aprinsă după incidentul de Orşova. Era normal să procedăm aşa, să aprindem o nouă flacără", a declarat Marian Jean Marinescu.

Tinerii care au adus torţa au venit cu maşina care a purtat "flacăra democraţiei" şi în judeţul Mehedinţi. Şoferul a relatat incidentul de la Orşova, petrecut duminică dimineaţă, spunând că a fost blocat în trafic. "Eu eram în spatele tinerilor care erau pe biciclete, la maxim 50 de metri de ei. De cum am intrat în Orşova am fost efectiv blocaţi în trafic, mai multe maşini ne-au îngreunat mersul. Eu am rămas cu dubiţa în spate pentru că maşinile nu se mişcau într-o intersecţie şi cred ca au stat aşa preţ de trei minute. Când am pornit din nou i-am găsit pe tineri daţi jos de pe biciclete şi mi-au povestit că primarul din Orşova i-a îmbrâncit şi le-a aruncat torţa într-un canal. Tinerii mi-au spus că totul a durat foarte puţin, apoi primarul s-a urcat în maşină şi a demarat în trombă", a povestit Sorin Dan Lung, şoferul care a purtat torţa de la Cluj.

Bărbatul a mai spus că ulterior a fost la un pas să fie luat la bătaie pentru că are maşina inscripţionată cu însemnele "flăcării democraţiei".

"M-au înjurat, m-au ameninţat, mi-au spus că îmi distrug maşina dacă nu plec mai repede din oraş. Eu am încercat să le explic faptul că eu sunt un simplu şofer şi nu am nicio implicare, dar m-au scuipat, iar totul s-a întâmplat la doar câţiva paşi de o patrulă de la poliţia comunitară", a mai spus Dan Sorin Lung.

În 14 iulie, la finalul mitingului PDL de la Cluj-Napoca, preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins o flacără, pe care a numit-o "flacăra democraţiei", spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta.

Şeful Poliţiei Orşova, comisar Marian Cherescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că duminică dimineaţă, în jurul orei 10.30, Poliţia a fost sesizată de un tânăr că în timp ce transporta "flacăra democraţiei" prin Orşova, împreună cu alţi şase tineri, "a fost întâmpinat de un reprezentant al administraţiei locale, care fără explicaţii şi fără motiv a aruncat torţa într-un canal al Dunării".

Şeful Poliţiei Orşova a precizat că pe numele respectivului reprezentant al administraţiei locale a fost depusă o plângere penală, iar Poliţia face cercetări, urmând să fie făcută încadrarea faptei.

Preşedintele PDL Orşova, deputatul Doiniţa Chircu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că primarul Orşovei, liberalul Ion Manea, este cel care a aruncat în Dunăre "flacăra democraţiei", purtată de tinerii democrat-liberali.

Primarul din Orşova, Ion Manea, nu a putut fi contactat.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, duminică, referindu-se la incidentul de la Orşova, că este încrezător că "se vor aprinde foarte multe flăcări ale democraţiei" în aceste zile.

"Oamenii ăştia când aud de democraţie, scot pistolul. Mai e una (o flacără - n.r.) care a plecat de la Iaşi spre Bucureşti. Cred că se vor aprinde foarte multe în perioada următoare", a afirmat Traian Băsescu, la plecarea de la sediul său de campanie, fiind întrebat despre incidentul de la Orşova. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Emil Boc: Toţi bugetarii îşi vor recupera tăierile salariale în 2012
Şase dosare penale pentru incidente electorale, în judeţul Mureş
Călin Popescu-Tăriceanu își lansează vineri candidatura la prezidențiale
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-02 03:50:03','13827','18.232.38.214')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata