Victor Ponta, la Bruxelles: Referendumul va fi organizat conform deciziei CCR

12 Iulie 2012 / Ora: 06:49
Tag-uri: Bruxelles, decizia CCR, legea referendumului, organizat, referendum, Victor Ponta
Iti place acest articol?  
 

Situaţia din România a stârnit îngrijoare la nivel internaţional. Premierul Victor Ponta s-a dus la Bruxelles pentru a-i asigura pe liderii UE că legile vor fi respectate. Inclusiv faptul că referendumul se va organiza conform deciziei Curţii Constituţionale. Adică, va fi validat dacă participă la referendum cel puţin jumătate plus unul din numărul votanţilor. Comisarul european pentru Justiţie a declarat că săptămâna viitoare Comisia Europeană va discuta despre situaţia României.

Referendumul va fi organizat conform deciziei Curţii Constituţionale, procedura urmând să fie reglementată de către Parlament, a declarat, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, precizând că l-a asigurat în acest sens pe preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

De asemenea, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că este important ca la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu să fie asigurat cvorumul necesar, conform deciziei CCR.

Schultz s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu premierul Victor Ponta pentru o discuţie la finalul căreia oficialul PE a precizat că şi-a exprimat temerile şi îngrijorările legate de situaţia politică din România. Martin Schulz a admis că discuţia din spatele uşilor închise cu premierul Victor Ponta nu a fost cea mai cordială dintre cele avute până acum.

"Am urmărit îndeaproape evenimentele din România. Nu i-am ascuns îngrijorarea în legătură cu evenimentele recente şi i-am transmis că nu ar trebui făcute modificări prin ordonanţe de urgenţă, ci prin reflecţie şi vot parlamentar", a declarat Schulz.

Preşedintele Parlamentului European a subliniat că orice şef de Guvern din Uniunea Europeană trebuie să respecte standardele europene, "indiferent dacă îl cheamă Victor Ponta sau Angela Merkel".

"I-am spus lui Victor Ponta că sunt foarte critic cu unele decizii luate de el. Am fost şocat şi de unele decizii de acum doi-trei ani ale preşedintelui Băsescu ce nu a vrut să desemneze un premier care să aibă susţinere parlamentară, (...) iar acum am avut aceeaşi poziţie când România este guvernată prin ordonanţe de urgenţă. Dublul standard este inacceptabil pentru mine", a spus preşedintele PE.

Schulz a spus că solidaritatea ce-l leagă de Victor Ponta, amândoi fiind socialişti, nu îl poate împiedica să-şi spună deschis opiniile. "Victor Ponta este prietenul meu, dar trebuie să recunosc că discuţia din spatele uşilor închise nu a fost cea mai prietenoasă dintre cele avute până acum", a adăugat Schulz.

Remarca acestuia a provocat şi un comentariu din partea lui Ponta.

"Domnul Schulz şi-a exprimat punctele de vedere, indiferent când guvernul era de dreapta sau de stânga şi sunt sigur că punctele sale de vedere sunt obiective", a spus premierul român.

Premierul Victor Ponta este susţinut de liderul Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda.

"Câţiva colegi români din Parlamentul European încearcă să afecteze imaginea României, ceea ce este inacceptabil, pratic distrug imaginea României", a spus liderul Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda.

Pe de altă parte, comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, a declarat că integrarea României în spaţiul Schengen ar fi pusă în pericol. Iar săptămâna viitoare Comisia Europeană se va întruni pentru a discuta despre situaţia României.

Vizita premierului Victor Ponta nu s-a încheiat. Joi mai are în agendă două întâlniri foarte importante: una cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi una cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso. Premierul trebuie să îi convingă pe cei doi şefi ai instituţiilor internaţionale faptul că în România nu s-a încălcat Constituţia şi că au fost respectate legile statului de drept şi că au fost respectate şi normele europene. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Victor Ponta se va întâlni la Bruxelles cu preşedinţii CE, PE şi Consiliului European
Victor Ponta: Bruxelles-ul a fost informat de componenţa delegaţiei la Consiliul European, Traian Băsescu nu este pe listă
UDMR cere PDL să găsescă soluţii pentru adoptarea Legii Educaţiei
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-02 05:02:17','13575','18.232.38.214')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata