Victor Ponta vrea ca în prima şedinţă a noului guvern să fie aprobată scrisoarea de intenţie către FMI

30 Aprilie 2012 / Ora: 19:08
Tag-uri: FMI, USL, Victor Ponta
Iti place acest articol?  
 

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat luni că doreşte ca, până la încheierea vizitei delegaţiei FMI, BEM şi Comisiei Europene, să aibă discuţiile necesare pentru ca în prima şedinţă a noului guvern să dezbată şi să aprobe scrisoarea de intenţie.

"Ştiţi că delegaţia FMI, BEM şi CE ar urma să-şi încheie vizita undeva în 8 sau 9 mai. Intenţia mea este ca până atunci deşi guvernul sigur va fi votat pe data de 7 mai, să avem discuţiile necesare pentru ca în prima şedinţă a noului guvern să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi sigur supusă aprobării bordului FMI probabil în luna iunie. Mesajul foarte clar pe care vreau să-l dau este de absolută stabilitate din punct de vedere financiar şi din punct de vedere guvernamental", a afirmat Ponta.

Liderul PSD a subliniat că din obligaţiile asumate deja de România puţine mai pot fi schimbate însă noul guvern are şi va avea o viziune proprie.

Întrebat dacă are timpul necesar pentru ca pensionarii să-şi primească banii înapoi iar salariile să revină la nivelul celor din 2010, Ponta a răspuns: "Avem timpul să facem multe lucruri bune, nu o să facem minuni, şi nici nu o să promitem nimic. Pentru că au promis multe minuni până acum şi aţi văzut ce au păţit, dar o să facem multe lucruri bune".

Pe de altă parte premierul desemnat a reiterat că marţi va anunţa lista cu viitorii miniştri, iar miercuri va fi reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD dar şi reuniunile conducerilor PNL şi PC pentru a fi dezbătută şi speră el susţinută lista noului guvern.

"După votul politic al USL merg să mă văd cu toate celelalte grupuri mai puţin cu grupul PDL care a anunţat deja că nu susţine noul guvern", a arătat Ponta.

STIRI SIMILARE >>

Prima reacție a Jandarmeriei Române în cazul jurnalistului german reținut la proteste
Gigi Becali nu mai este deputat. Camera Deputatilor a luat act de incetarea mandatului
UDMR îl trădează pe Ponta
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-09 12:40:11','11854','34.239.167.74')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata