Victor Ponta a cerut Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică să îi fie analizată teza de doctorat

22 Iunie 2012 / Ora: 08:54
Tag-uri: Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, plagiat, Victor Ponta
Iti place acest articol?  
 

Premierul Victor Ponta a transmis Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) o adresă prin care solicită să îi fie analizată teza de doctorat susţinută în 2003, în contextul acuzaţiilor lansate în ultimele zile "în spaţiul public", informează instituţia.

Solicitarea a fost înregistrată joi şi va fi transmisă spre soluţionare către Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării.

"În cursul zilei de astăzi, 21 iunie, la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică a fost înregistrata adresa nr. 7403, prin care domnul Victor Ponta a adresat cererea de a se analiza teza de doctorat susţinută în anul 2003, în contextul acuzaţiilor lansate în spaţiul public în ultimele zile. Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică va înainta adresa mai sus amintită spre soluţionare Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNE), pentru demararea procedurilor în vigoare", informează ANCS.

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

El a declarat, marţi, că va renunţa la titlul de doctor dacă se va stabili, de către comisia de specialitate de la Ministerul Educaţiei, că a greşit trecând la sfârşitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, şi nu în subsolul paginii.

Înainte de aceste acuzaţii, preşedintele Traian Băsescu a făcut referiri ironice, în câteva rânduri, în legătură cu calitatea de doctor în drept a premierului Victor Ponta. Băsescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta că nu l-a anunţat, măcar telefonic, înainte de şedinţa de Guvern, despre mutarea ICR de sub coordonarea şefului statului, afirmând că aceasta denotă o lipsă de respect, şi adăugând: "Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!".

 

STIRI SIMILARE >>

UDMR nu va vota moţiunea Opoziţiei
Consiliul JAI nu a putut adopta proiectul de aderare a României la spaţiul Schengen din cauza opoziţiei Olandei
Iohannis cheama oamenii la vot: Nu ratati, dragi romani, aceasta ocazie! Nu lasati pe altul sa hotarasca pentru voi
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-23 10:53:44','13123','3.233.219.101')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata