Victor Ponta a anunţat că preşedintele Traian Băsescu va participa la Consiliul European

15 Noiembrie 2012 / Ora: 17:32
Tag-uri: CE de la Bruxelles, Traian Băsescu, Victor Ponta
Iti place acest articol?  
 

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că preşedintele Traian Băsescu a decis să meargă la Consiliul European. Ponta a precizat că "s-a avansat" ipoteza unei participări comune, însă premierul a refuzat această propunere pentru a nu crea confuzii.

Iată principalele declaraţii: -Am reliefat obiectivele României. Referitor la politica agricolă comună, atingerea unui nivel al mediei europene a subvenţiei. Asta înseamnă plăţi către agricultori care cresc treptat. În ce priveşte politica de coeziune, al doilea obiectiv este alocarea unei sume corespunzătoare în funcţie cu criterrile de dezvoltare ale diverselor regiuni de dezvoltare ale Europei, alocarea unei sume mult superioare a exerciţiului 2007-2013, o sumă care să corespundă criteriilor folosite până acum pentru noile state memebre urmând ca România să-şi îmbunătăţească capacitatea de absorbţie.

-Ţinând cont de aceste două obiective, din punct de vedere al Guvernului, propunerea prezentată de preşedintele van Rompuy ce impune scăderi la fonduri şi introducerea de criterii noi, nefavorabile, este o propunere inacceptabilă, opoziţia fermă şi nenegociabilă a României incluzând inclusiv exercitarea dreptului de veto al României.

-Nu există disensiuni cu preşedintele, domnia sa m-a anunţat că, ţinând cont de situaţia europeană doreşte şi rpeferă să participe personale la Consilul Europen. Am luat act de decizia preşedintelui şi domnia sa va participa la Consiliul European.

-Faţă de propunerea lui van Rompuy, România nu poate să aibă altă poziţie decât exrcitarea dreptului de veto.

-Cei trei miniştri urmează calea prevăzută de lege pentru a-şi dovedi nevinovăţia. dacă pe cale legală, se constată incomaptabilitatea lor nu vor mai ocupa o funcţie publică.

-Domnia sa mi-a spus că are o îndelungată experienţă li că doreşte să participe. Nu cred că are nevoie să-mi dea explicaţii. România nu are nevoei de o critză la nivel naţional într-un moment de criză la nivel european. Preşedintele a invocat ideea unei participări comune ţinând cont că voi fi oricum la Bruxelles, dar am refuzat pentru că nu este momentul. S-a invocat acest lucru, dar cred că e bine să nu creăm confuzii

-Toate cunoştinţele mele vor fi puse la dispoziţia celui care reprezintă România la Consiliul European.

Curtea Constituţională a decis, pe 27 iunie, că reprezentarea României la Consiliul European se va face la nivel de preşedinte. Astfel că preşedintele Traian Băsescu participă la reuniunile Consiliului European. Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit că există un conflict juridic între preşedinte şi premier.

 

STIRI SIMILARE >>

Victor Ponta nemulţumit de unele discuţii purtate de preşedintele Traian Băsescu la Bruxelles
Victor Ponta: Jose Manuel Barroso a avut o atitudine corectă şi echilibrată
Laszlo Tokes, reales preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Klaus Iohannis, despre bugetul adoptat de Parlament: „Arată disprețul total față de așteptările românilor”
Alianţa USR – PLUS îi cere preşedintelui Iohannis declanşarea referendumului pe Justiţie
Klaus Iohannis cere Secţiei de investigare a magistraţilor să clarifice situaţia dosarului lui Kovesi
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-02-18 11:53:58','16456','18.206.175.155')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata