Traian Băsescu: Alegerile s-au desfăşurat normal

14 Decembrie 2012 / Ora: 16:00
Tag-uri: alegeri, Parlament, Traian Băsescu
Iti place acest articol?  
 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că alegerile s-au desfăsurat normal, iar rezultatul acestora nu este alterat de incidentele care au avut loc în campanie. El a mai spus că "588 de înţelepţi vor discuta acolo bine bugetul ţinând cont de problematica europeană". În plus, supermajoritatea Uniunii Social Liberale nu-l îngrijorează pe şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că imediat ce va fi publicat în Monitorul Oficial rezultatul alegerilor va convoca noul Parlament. Şeful statului a ţinut să precizeze că actualul Legislativ îşi încheie mandatul în 19 decembrie şi că urmează să decidă dacă va face convocarea pentru 19, la ora 13.00.

Întrebat dacă va semna vineri decretul de convocare a Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: "Imediat ce se publică rezultatul alegerilor în Monitorul Oficial convoc Parlamentul, iar convocarea trebuie să ţină seama de un element esenţial: nu pot suprapune funcţionarea a două Parlamente. Parlamentul actual îşi termină mandatul pe data de 19 decembrie. Sigur va rămâne să decid, şi uite în avion la asta o să mă gândesc, dacă o să convoc Parlamentul pentru 19 decembrie, la ora 13.00, sau .. Vreau să fie cât mai apropiat pentru ca instituţiile rezultate din alegeri să poate fi rapid puse pe picioare".

Biroul Electoral Central anunţă că a emis şi transmis, vineri, la Monitorul Oficial al României, spre publicare, procesele verbale privind rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Preşedinţia informa, recent, că preşedintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea premierului care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.

STIRI SIMILARE >>

Sesizarea privind Statutul parlamentarilor, dezbatuta de CCR in 27 februarie
Marian Vanghelie, înlocuit de Victor Ponta la şefia PSD Bucureşti
Cezar Preda: Dacă integritatea ar fi un principiu, PSD ar rămâne fără partid
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-02 04:03:14','17209','18.232.38.214')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata