Traian Băsescu atacă liderii europeni din zona Euro: România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile lor

22 Octombrie 2011 / Ora: 19:10
Tag-uri: Grecia, lideri europeni, România, Traian Băsescu, UE
Iti place acest articol?  
 

România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona Euro, a declarat preşedintele Traian Băsescu, sâmbătă, înaintea plecării la Bruxelles, unde va participa la Summit-ul PPE şi la Consiliul European de toamnă.

"Sigur, acest lucru (un răspuns hotărât la Consiliul European cu privire la criza din Grecia - n.r.) cu condiţia restabilirii cursului programului pe care guvernul trebuie să-l urmeze în vederea reducerii cheltuielilor guvernamentale, în vederea acordării celei de-a şasea tranşe de împrumut. De asemenea, pe agendă se află stabilirea unei soluţii durabile pentru Grecia. Pentru noi, este de importanţă majoră. Datorită situaţiei din Grecia, toată regiunea este contaminată de neîncredere şi aici nu este doar responsabilitatea Greciei. Liderii din zona Euro care întârzie la nesfârşit o decizie pentru Grecia, fac foarte mult rău, nu numai Greciei. Băncile greceşti au expunere majoră pe piaţa românească şi sigur că şi CDS-ul României creşte ca urmare a indeciziilor, a întârzierilor legate de Grecia. Din acest punct de vedere, poziţia noastră va fi foarte fermă: România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona Euro", a afirmat şeful statului român.

El a mai precizat că o altă tematică ce va fi dezbătută la Consiliul European se referă la consolidarea mecanismului de protecţie a zonei Euro, tematică ce are două coordonate, una legată de contribuţia la fondul european de stabilitate financiară şi alta referitoare la mecanismul european de stabilitate.

El a subliniat că punerea în funcţiune a mecanismului european de stabilitate este foarte importantă pentru România, pentru că el este menit să asigure tuturor "respectarea unor reguli interne, o transparenţă a acţiunii legate de buget, de cheltuirea bugetului, de nivelul de taxe, care n-ar mai crea distorsiuni majore în interiorul UE".

STIRI SIMILARE >>

Conducerea PDL a demisionat
Procurorii au început urmărirea penală pe numele lui Vadim Tudor, pentru scandalul de la evacuare
Președintele Iohannis începe consultările cu partidele parlamentare
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-09 11:58:18','7246','34.239.167.74')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata