Teodor Meleșcanu exclus din PNL

12 Martie 2012 / Ora: 16:52
Tag-uri: Crin Antonescu, PNL, Teodor Melescanu
Iti place acest articol?  
 

Teodor Meleşcanu, numit director al SIE, a fost exclus din PNL cu majoritate de voturi de către Delegaţia Permanentă cu majoritatea voturilor.

"În cazul domnului Meleşcanu, a fost un vot secret referitor la excluderea domniei sale din partid, un vot care, în covârşitoare majoritate, a fost pentru excludere", a precizat deputatul PNL Cristian Adomniţei, după şedinţa Delegaţiei Permanente.

Adomniţei a spus că 90 de membri ai Delegaţiei Permanente au votat "pentru" excluderea lui Meleşcanu, şase membri votând "împotrivă".

"Vreau să vă spun de la bun început că nu doresc să comentez această ştire, pentru că, în calitate de director al SIE, nu am abilitatea şi dreptul de a comenta evoluţiile din cadrul diferitelor formaţiuni politice. Eu am spus tot ceea ce am considerat că trebuia spus în data de 27 februarie, când m-am autosuspendat din calitatea de membru al PNL, în conformitate cu articolul 19 din Statutul partidului", a declarat Meleşcanu.

Întrebat dacă, atunci când i se va încheia mandatul la conducerea SIE, se va reîntoarce în PNL, Meleşcanu a spus că trebuie lăsată vremea să se scurgă.

"Ştiţi, înainte de a trece peste un pod trebuie să ajungem la podul respectiv. Aşa că vă asigur că aşa voi face", a spus Meleşcanu.

"Autosuspendarea implică o calitate care poate fi supusă unei sancţiuni", a spus Voicu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că nominalizarea lui Teodor Meleşcanu la şefia SIE este "o afacere" între Traian Băsescu şi Teodor Meleşcanu şi a anunţat că va cere excluderea din partid a senatorului.

Antonescu a spus că Meleşcanu nu l-a informat nici pe el, nici pe alt lider liberal despre propunerea de a ocupa funcţia de director al SIE.

Teodor Meleşcanu a declarat ulterior, referindu-se la solicitarea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de excludere a sa din partid, că a urmat pas cu pas prevederile Statutului şi că, în opinia sa, este greu, dacă nu imposibil, să excluzi un membru autosuspendat.

Numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a fost validată în 28 februarie de Parlament.

STIRI SIMILARE >>

PDL a votat pentru alianţa cu PNL
USL a depus plângere penală împotriva lui Traian Băsescu şi a altor 14 persoane
George Scripcaru, liderul PDL Braşov, susţine împrospătarea conducerii partidului
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-02 05:28:57','10669','18.232.38.214')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata