Start în campania electorală pentru alegerile locale

11 Mai 2012 / Ora: 07:56
Tag-uri: alegeri locale, campania electorală
Iti place acest articol?  
 

Campania electorală pentru alegerea primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale şi judeţene începe vineri, urmând să se încheie pe 9 iunie, la ora 7,00.

În această perioadă, candidaţii intraţi în cursa electorală pentru un loc în administraţia locală vor încerca să convingă electoratul să le acorde votul.

În campania electorală, candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă.

În timpul campaniei electorale se asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii. Spaţiile pot fi amplasate la sediul primăriei, în şcoli, universităţi, case de cultură, cămine culturale şi cinematografe şi se asigură pe bază de înţelegere cu privire la cheltuielile de întreţinere.

Potrivit Legii 67/2004, este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor.

Primarii sunt obligaţi ca, până la începerea campaniei electorale, să stabilească locuri speciale pentru afişaj electoral, ţinând seama de numărul partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care declară că depun liste de candidaţi, candidaturi pentru funcţia de primar, cât şi de candidaţii independenţi.

Aceste locuri trebuie să fie situate în zone frecventate de cetăţeni, fără stânjenirea circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalte activităţi din localităţile respective, fiind interzisă utilizarea de către un partid politic a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către o altă formaţiune politică.

Pe un panou electoral, fiecare partid politic ori candidat independent poate aplica un singur afiş electoral, fiind interzise afişele electorale care combină culori sau alte semne grafice astfel încât să evoce simbolurile naţionale ale României sau ale altui stat.

Poliţia locală asigură integritatea panourilor şi a afişelor electorale amplasate legal, iar în unităţile administrativ-teritoriale unde poliţia locală nu a fost constituită integritatea panourilor şi afişelor electorale amplasate legal este asigurată de organele de ordine publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

STIRI SIMILARE >>

Iliescu, despre relatia Basescu-Ponta: Naravurile indivizilor provoaca tensiuni interinstitutionale
Gyorgy Frunda: Băsescu nu ar risca să fie suspendat a treia oară
Procurorul general nu are de gând să demisioneze
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-27 17:40:45','12096','18.206.13.28')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata