Scandal la parada militară de 1 Decembrie: Boc a primit onorul în locul lui Geoană

01 Decembrie 2010 / Ora: 18:48
Tag-uri: 1 decembrie, 1 Decembrie, Emil Boc, Mircea Geoană, onor
Iti place acest articol?  
 

Ceremoniile dedicate Zilei Naţionale din Capitală s-au lăsat cu scandal. Asta pentru că în condiţiile absenţei din ţară a preşedintelui Traian Băsescu (aflat în Kazahstan la reuniunea OSCE), al doilea om în stat, şeful Senatului, Mircea Geoană, ar fi urmat să primească onorurile militare. Numai că le-a primit premierul Emil Boc.

Surse din apropierea preşedintelui Senatului susţin pentru REALITATEA.NET că staff-ul acestuia a fost contactat telefonic marţi de protocolul Administraţiei Prezidenţiale pentru a i se propune ca Geoană să-l înlocuiască pe Traian Băsescu la ceremonii. Mircea Geoană a acceptat, numai că miercuri înainte cu doar 10 minute de ceremonia propriu-zisă, staff-ul acestuia a fost înştiinţat că oficialul care va primi salutul armatei va fi premierul Emil Boc.

Acesta a declarat presei că el a fost desemnat de preşedinte să primească onorurile militar. "Protocolul este cel care a fost stabilit şi dumneavoastră aţi văzut ce s-a întâmplat. De ieri, preşedintele m-a desemnat în acest sens", a spus Boc.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Valeriu Turcan, a spus pentru REALITATEA TV că "preşedintele Traian Băsescu l-a delegat pe primul ministru în urmă cu două zile să primească raportul la parada de 1 Decembrie. Este o situaţie de reprezentare şi nu una de interimat al funcţiei. România nu se află în situaţia de predare constituţională a atribuţiilor şefului statului, astfel incât domnul Geoană să fie nevoit să primească raportul". De asemenea, Turcan a apreciat drept regretabil faptul că "diverse persoane, probabil din zona domnului Geoană", încearcă să creeze confuzie, "distribuind pe surse informaţii false".

STIRI SIMILARE >>

Sergiu Nicolaescu s-a răzgândit, nu mai demisionează din PSD
Iliescu, primă reacție foarte dură, după scandalul privind închisoarea ilegală CIA din România
Crin Antonescu doreşte o relaţie corectă politic cu Preşedinţia
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-27 18:31:07','613','18.206.13.28')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata