Proiect de lege la Guvern: persoanele care au suferit condamnari penale dar au fost reabilitate pot fi membri ai Guvernului

12 Iulie 2017 / Ora: 12:50
Tag-uri:
Iti place acest articol?  
 

Un proiect de lege privind un Cod administrativ aflat in dezbatere pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale modifica, printre altele, Legea 90/2001 care interzicea persoanelor condamnate sa fie membri in Guvern, din cauza careia Liviu Dragnea nu a putut ajunge premier, in sensul in care persoanele care au suferit condamnari penale pentru care a intervenit reabilitarea pot face parte din Guvern. Important de precizat este ca Liviu Dragnea a fost condamnat in aprilie 2016 la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani, ceea ce ar insemna ca reabilitarea in cazul sau ar urma sa intevina in anul 2020 (perioada curge din momentul condamnarii definitive). Prin urmare, noile reglementari nu l-ar ajuta pe liderul PSD decat abia peste trei ani, daca in acest interval nu intervin alte condamnari si nu savarseste alte fapte penale.

Modificarea vine ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale la sesizarea formulata de Avocatul Poporului. CCR considera, in motivarea deciziei, ca interdictia trebuie sa inceteze, conform legislatiei in vigoare, in caz de reabilitare, dezincriminare sau amnistie, si afirma ca revine Parlamentului sarcina sa coreleze conditiile de acces in functia de membru al Guvernului si cea de parlamentar.

 

Citeste mai mult pe hotnews.ro

STIRI SIMILARE >>

Preşedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, şi-a dat demisia de la şefia instituţiei
Cristian Bușoi și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL
Paisprezece candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Îndemnul ambasadorului Franţei după revocarea lui Kovesi: România să continue lupta împotriva corupţiei
Dragnea, atacuri violente la Iohannis
Presedintele Iohannis participa la Summitul NATO
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2018-07-18 19:39:20','25687','54.224.216.155')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata