PDL depune plângere penală dacă premierul nu aplică în 24 de ore decizia CCR privind banii primăriilor

06 Iunie 2012 / Ora: 14:15
Tag-uri: banii primăriilor, decizia CCR, PDL, plângere penală, premier
Iti place acest articol?  
 

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PDL va depune o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta în cazul în care acesta nu va pune în aplicare în termen de 24 de ore decizia Curţii Constituţionale privind restituirea către primării a banilor blocaţi de Guvern.

"Guvernul Ponta se joacă cu legea. Primul-ministru a decis unilateral că nu este obligatoriu să respecte decizia Curţii Constituţionale şi să restituie banii către primării, în spiritul deciziei Curţii Constituţionale. Motiv pentru care îl avertizăm public pe domnul Ponta că dacă în 24 de ore nu va pune în aplicare decizia Curţii Constituţionale, PDL va face o plângere penală pentru abuz în funcţie. Vreau să se ştie că legea este egală pentru toţi cetăţenii României, indiferent cine este într-o poziţie oarecare, fie ea şi de prim-ministru", a declarat Adriean Videanu.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis pe 24 mai, parţial, sesizarea Avocatului Poporului de neconstituţionalitate, referitoare la sumele pentru echilibrarea bugetelor locale acordate unităţilor administrativ-teritoriale în anul 2012. O zi mai târziu, CCR a comunicat oficial că în şedinţa din 24 mai a decis că sunt constituţionale dispoziţiile din OUG 15/2012 criticate de Avocatul Poporului în măsura în care se aplică numai sumelor alocate prin HG 255/2012 şi neutilizate de către unităţile administrativ-teritoriale care nu au înregistrat arierate până la data intrării în vigoare a ordonanţei.

STIRI SIMILARE >>

Sorin Frunzăverde demisionează din PDL şi va candida din partea USL la CJ Caraş-Severin
Gheorghe Ile, primarul din Vulcan, riscă excluderea din PDL
Primarul PSD al Iasiului vrea inlocuirea lui Dragnea
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Comisarul Corina Crețu, atac dur la Guvernul PSD
O noua gafa a premierului Dancila
Ambasadorul SUA: Schimbarile din Justitie ameninta sa intoarca timpul la inceputul anilor 2000
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2018-12-16 10:28:36','12746','18.212.93.234')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata