Partidele USL se reunesc pentru prima oară în Congres

07 Aprilie 2012 / Ora: 11:07
Tag-uri: Congres, partide, USL
Iti place acest articol?  
 

Partidele componente ale Uniunii Social Liberale se reunesc în congres, sâmbătă, pentru prima oară de la înfiinţarea USL, pentru a-i desemna, oficial, pe liderii liberal Crin Antonescu şi social-democrat Victor Ponta ca viitori candidaţi la funcţiile de preşedinte al României, respectiv la cea de prim-ministru dacă USL va obţine peste 50% la alegerile parlamentare.

Anterior congresului USL vor avea loc, separat, în cursul dimineţii, congresele PSL, PNL şi PC.

Pe ordinea de zi a reuniunilor de sâmbătă se vor afla trei rezoluţii care se vor referi la candidatura în formula USL la următoarele alegeri locale, parlamentare şi prezidenţiale, la propunerile privind candidaturile pentru funcţiile de preşedinte al României şi prim-ministru, respectiv la interdicţia oricărei colaborări a actualei Opoziţii cu preşedintele Traian Băsescu şi cu Partidul Democrat Liberal.

USL îşi va lansa, totodată, la congresul reunit, principalele direcţii politice referitoare la campania pentru alegerile locale, la proiectele de guvernare imediată după noiembrie şi la programul politic al candidatului Uniunii la funcţia de preşedinte al ţării.

Cei peste 10.000 de participanţi la Congresul USL, care va avea loc la complexul expoziţional Romexpo din Capitală, vor lua act totodată de lista cu cei 3.300 de candidaţi la alegerile locale pentru preşedinţia Consiliilor Judeţene şi primăriilor reşedinţă de judeţ.

La eveniment este invitat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, candidatul USL pentru un nou mandat.

Vor lipsi de pe listă candidaţii pentru sectoarele 2 şi 6, nominalizări rămase deocamdată în suspans, dar care vor fi anunţate în perioada următoare. Conform unor surse politice, numele vehiculate sunt Cristian Popescu (PNL) - pentru sectorul 2 şi Ştefan Florescu (PC) şi Rareş Mănescu (PNL) - pentru sectorul 6.

PSD este gata să susţină, pentru sectorul 2, candidatura liberalului Cristian Popescu, a declarat vineri preşedintele partidului, Victor Ponta, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional. "Însă trebuie să încheiem şi sectorul 6, pentru a avea, aşa cum s-a negociat, trei sectoare cu candidaţi PSD şi trei cu ACD. Vom avea candidaţi comuni la sectoarele 6 şi 2", a precizat Ponta. El a menţionat că CExN al PSD a dat mandat Biroului Permanent Naţional ca săptămâna viitoare să desemneze şi ultimul candidat al PSD pentru sectorul 6 sau 2.

Liderul USL a mai spus că vor exista zone cu candidaţi separaţi - oraşe mici, comune -, în funcţie de ponderea formaţiunilor componente ale Uniunii.

Social-democraţii vor semna, sâmbătă, un acord de colaborare cu Mişcarea Verzilor condusă de Remus Cernea. În baza acordului, această formaţiune va fi inclusă în USL.

STIRI SIMILARE >>

Congres reunit al formaţiunilor din USL, pe 7 aprilie
Traian Băsescu: Aderarea la Schengen este pe ordinea de zi
Liderul PDL Constanţa vrea referendum pentru demiterea lui Radu Mazăre
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-03 16:34:16','11274','3.236.126.69')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata