Parlamentul European deschide o anchetă împotriva celor trei eurodeputaţi acuzaţi de corupţie

20 Martie 2011 / Ora: 18:42
Tag-uri:
Iti place acest articol?  
 

Parlamentul European (PE) a anunţat duminică deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică The Sunday Times împotriva a trei eurodeputaţi, între care românul Adrian Severin.

''Acuzaţiile făcute de The Sunday Times sunt grave şi Parlamentul European le ia în serios. Aşa cum vicepreşedintele PE Diana Wallis a anticipat în articol, Parlamentul a lansat acum o investigaţie privind aceste acuzaţii pentru a stabili cum s-au petrecut faptele integral. Materialul din investigaţia The Sunday Times este transmis Parlamentului European pentru a fi analizat atent'', a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului de presă al PE, Jaume Duch.

"În funcţie de concluzii, Parlamentul European va acţiona rapid pentru a lua toate măsurile necesare. Parlamentul European nu poate accepta disfuncţionalităţi de natura celor presupuse de articolul în cauză şi va face tot ce este necesar pentru a se asigura că această chestiune este tratată rapid şi corect'', a spus, la rândul său, eurodeputata Diana Wallis, vicepreşedinte al PE.

Europarlamentarul austriac Ernst Strasser, fost ministru de interne, şi-a comunicat, duminică, demisia. 'Am hotărât să fac acest pas pentru că în Austria a existat o campanie împotriva mea', a declarat Strasser, a cărui demisie fusese solicitată de preşedintele Partidului Popular (OVP).

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a cerut preşedintelui PE să ia în calcul "măsuri penale" faţă de ziariştii de la Sunday Times şi că discută cu firme de avocatură pentru deschiderea unei acţiunii de defăimare în Marea Britanie.

"Este un contract legal. Avem dreptul să fim membri în aceste «advisory boards», avem dreptul să funcţionăm în calitate de consultanţi politici, cu singura obligaţie de a nu transfera informaţii confidenţiale", a spus Severin pentru MEDIAFAX.

Europarlamentarul a negat faptul că ar fi depus vreun amendament, aşa cum a scris publicaţia Sunday Times.

De asemenea, Severin a precizat că a cerut preşedintelui Parlamentului European să ia în calcul măsuri penale faţă de autorii materialelor, în conformitate cu legislaţie belgiană. El a mai spus că este în discuţie cu firme de avocatură pentru introducerea unei acţiuni în justiţia britanică pentru defăimare

STIRI SIMILARE >>

Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA Piteşti în dosarul de corupţie al lui Constantin Nicolescu
Turcan: Cioloș este binevenit în PNL
Premierul Victor Ponta a schimbat vicepreşedinţii INS
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 13:02:36','2820','3.235.62.151')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata